Den tidligere assistent Anders Sommer erstatter Steffen Wich som cheftræner i Bakken Bears.

Bakken Bears har fundet cheftræneren, som skal føre den aarhusianske succesklub i basketball videre.

Således bliver det Anders Sommer, der i det seneste halvandet år har været assistenttræner, som overtager trænerjobbet efter Steffen Wich, der har valgt at indstille trænerkarrieren.

Det oplyser Bakken Bears i en pressemeddelelse.

»At stå i spidsen for Skandinaviens bedste klubhold er en stor ære og en drøm. Jeg er stolt af at stå side om side med en erfaren spillertrup af vindere, en knivskarp stab og en topprofessionel organisation fyldt med gode mennesker.«

»Vi har en spændende sæson foran os, hvor vi jagter nye titler og europæiske sejre,« siger den nye head coach Anders Sommer.

Han er opvokset i Værløse Basketball Klub, hvor han blandt andet var head coach fra 2016 til 2018, inden han kom til Bakken Bears i november 2019. Anders Sommer har også ti års erfaring som dansk ungdomslandstræner.

»Det glæder os, at der er så meget talent i danske trænerkredse, så vi fortsat kan have en dansk head coach. Anders er den træner, der bedst lever op til de krav, vi har,« siger sportsdirektør Michael Piloz.

»Han har alle de rette faglige kompetencer til at løfte opgaven, og han har gennem det seneste halvandet år lagt yderligere international erfaring på. Samtidig kender han kulturen og de nationale og internationale ambitioner.«

Bakken Bears har vundet fem DM-titler på stribe med Steffen Wich som træner.

/ritzau/