Lyt til artiklen

Indtoget i Champions League giver Bakken Bears barsk modstand og et meget hårdt kampprogram.

Aarhus. Der venter et travlt efterår for basketballspillerne i Bakken Bears, efter at de danske sølvvindere har kvalificeret sig til den nyoprettede Champions League.

Aarhusianerne skal spille hele 14 gruppekampe, og heraf skal de ti afvikles før jul, vel at mærke sideløbende med den hjemlige turnering.

- Vi får travlt, og vi kommer til at spille hele tiden. Det kommer til at presse systemerne, og vi er spændte på, hvordan vi håndterer det, siger Bakkens sportsdirektør, Michael Piloz.

Der er stor begejstring i klubben, efter at det lykkedes at slå BC Tartu fra Estland ud i kvalifikationsrunden.

Efter en sejr på otte point i første kamp, vandt danskerne 83-70 på hjemmebane torsdag aften. Nu venter betydeligt sværere modstand i gruppekampene.

- Det er jo på et niveau, hvor danske hold aldrig har været med før. Det er så stærke hold, vi skal op imod, at det er svært at beskrive.

- Der er tale top-fire-hold fra Grækenland, Tyrkiet, Frankrig og så videre. Alle de store basketballnationer, siger Michael Piloz.

Med så skrap modstand er der naturligvis grænser for, hvor meget et dansk mandskab kan udrette, men Bakken Bears bliver ikke blot turister i turneringen, understreger sportsdirektøren.

- Det er elitesport. Vi er ikke med for oplevelsens skyld. Vi skal prøve os af og bliver udfordret på et ekstremt højt niveau. Både organisation, træner og spillere kan lære ekstremt meget af de kampe.

- I nogle kampe skal vi spille godt for at kunne være med. I andre kampe skal vi spille rigtig godt og være heldige for overhovedet at have en chance, siger Michael Piloz.

Bakken Bears er med indtoget i gruppespillet sikret 100.000 euro, men klubben forventer, at de penge bliver spist op af omkostningerne i at deltage.

Bakken debuterer i Champions League tirsdag 18. oktober med en hjemmekamp mod CEZ Nymburk fra Tjekkiet.

/ritzau/