Det er ved at tage form. Det store stævne.

9. marts nærmer sig, og det er ikke hvilken som helst forårsdag set med danske MMA-øjne. Det er nemlig her, den til dato største kamp for MMA-kæmper Mark O. Madsen finder sted.

Forventningerne til den store kamp i KB-Hallen, hvor danskeren skal kæmpe mod franske Thibaud Larchet, er høje. Og den højt rangerede franske kæmper bliver Mark O. Madsens hidtil største udfordring.

»Jeg tror, aftenen bliver elektrisk,« siger Mark O. Madsen.

Mark O. Madsen klarede det obligatoriske vægtkrav og vejde 76,83 kg.
Mark O. Madsen klarede det obligatoriske vægtkrav og vejde 76,83 kg. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Han er spændt, og han glæder sig. Der er meldt udsolgt til det store event, og omkring 150 millioner seere forventes at kigge med på skærmene, men stævnet i KB'Hallen har mere potentiale i sig end 'bare' vild underholdning for en aften.

»Hvis alt spiller, så kan det her stævne være et 'turning point' for dansk MMA. Jeg tror, det her stævne kan være med til at sætte dansk MMA på verdenskortet,« fortæller Mark O. Madsen.

Træningen frem mod 9. marts er intens, og Mark O. Madsen har allieret sig med et af de største danske navne i MMA-verdenen.

»Det er jo lidt af en dansk MMA-legende. Han er den mest vindende dansker i USA og muligvis også den bedste danske MMA-kæmper, vi nogensinde har haft,« siger Mark O. Madsen om sin danske træner, Martin Kampmann.

Kampmann og Mark O. Madsen har lagt en plan, der blandt andet bygger på Madsens styrker fra hans tidligere karriere som bryder.

»Han (Mark O. Madsen, red.) har denne her verdensklassebrydning, og jo mere vi kan trække kampen over i de dele, hvor Mark er stærkest, jo bedre,« fortæller Martin Kampmann blandt andet.

»Som Marks træner er det jo hele tiden mit job at få hans styrker mest muligt i spil.«

De styrker kan forhåbentlig bringe Mark O. Madsen langt frem på både den danske og ikke mindst den internationale MMA-scene, der er det store mål.

Mark O. Madsen i selskab med Søren Bak, Nicolas Dalby og Mads Burnell, der alle skal i aktion Cage Warriors den 9. marts.
Mark O. Madsen i selskab med Søren Bak, Nicolas Dalby og Mads Burnell, der alle skal i aktion Cage Warriors den 9. marts. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Jo bedre og bedre modstandere man slår, jo mere 'credibility' er der også i forhold til at komme ind og skulle kæmpe i UFC,« lyder det fra Martin Kampmann, der tilføjer:

»Så længe Mark bliver ved med at slå sine modstandere, så kommer han også til at kæmpe UFC.«

Den 9. marts går det løs, når Mark O. Madsen skal kæmpe mod Thibaud Larchet i KB-Hallen. Over syv afsnit følger 'B.T Backstage' Mark O. Madsen før, under og efter den store kamp. Kom med helt tæt på en fighters ultimative kamp her på BT.dk. fra mandag til søndag i denne uge.

Du kan se Mark O. Madsen kæmpe mod Thibaud Larchet på lørdag. Den kamp og resten af det store stævne vises fra kl. 18.30 på Viaplay, TV3 Sport og TV3+.