Team Sauerland tilbyder ærkefjenden Mogens Palle at skabe et dansk megastævne sammen med flere interne boksebrag på plakaten.

Et meget overraskende samarbejde kan måske være på vej i dansk professionel boksning.

B.T. erfarer nemlig, at Team Sauerland med promotor Nisse Sauerland i spidsen har sendt et opsigtsvækkende tilbud til Mogens Palle.

Her foreslår Nisse Sauerland ifølge B.T.s oplysninger, at de to promotorer går sammen laver et dansk stævne, hvor hovedkampen bliver et VM-brag mellem WBO-mesteren Dina Thorslund og Sarah Mahfoud.

Dina Thorslund tog VM-bæltet hos WBO, da hun besejrede Yessica Munoz fra Mexico på point. (Foto: THOMAS SJØRUP)
Dina Thorslund tog VM-bæltet hos WBO, da hun besejrede Yessica Munoz fra Mexico på point. (Foto: THOMAS SJØRUP) Foto: THOMAS SJØRUP
Vis mere

Men tilbuddet omfatter også en titel-kamp mellem Mogens Palles WBC ungdomsverdensmester Ditlev Rossing og Sauerland-bokseren Micki Nielsen i cruiservægt.

Andre danskerbrag er også spil til stævnet, som Team Sauerland håber kan afvikles i slutningen af november eller begyndelsen af december måned i år.

Der tales nemlig også om, at Patrick Nielsen kunne møde Jeppe Morell i letsværvægt, og at Mikkel ’Pjatrøv’ Nielsen kunne tage en kamp mod Sarah Mahfouds bror, Allan Mahfoud, i superweltervægt om et dansk mesterskab i vægtklassen.

B.T. har været i kontakt med Nisse Sauerland. Han bekræfter, at der er sendt et tilbud af sted til Mogens Palle.

Nisse Sauerland har også planer om, at en Patrick Nielsen kunne blive part i en danskerkamp mod Jeppe Morell. (Foto: Christian Liliendahl/Scanpix 2013)
Nisse Sauerland har også planer om, at en Patrick Nielsen kunne blive part i en danskerkamp mod Jeppe Morell. (Foto: Christian Liliendahl/Scanpix 2013) Foto: Christian Liliendahl
Vis mere

»Det kunne blive et fantastisk show, og jeg vil gerne arbejde sammen med Mogens Palle om at vise det bedste danske boksning,« siger promotoren og fortsætter:

»Vi har kontaktet Mogens Palle, og vi vil gerne lave en VM-kamp kamp mellem Dina Thorslund og Sarah Mahfoud. Vi vil også gerne have kampen mellem Micki Nielsen og Ditlev Rossing,« lyder det videre fra Nisse Sauerland.

Han understreger, at Team Sauerland godt vil indgå kompromisser i forhold til at skabe stævnet sammen med Mogens Palle. Og at gammelt uvenskab godt kan glemmes for at få enderne til at mødes.

Forholdet mellem Team Sauerland og Mogens Palle har været gennem mange år været særdeles betændt. Det begyndte i sin tid, da Mikkel Kessler forlod Mogens Palle og skiftede til den tyske promotor. Senere har der været mindre fine ordvekslinger i medierne, hvor Team Sauerland eksempelvis flere gange har afvist ellers lukrative tilbud om at lade Patrick Nielsen møde folk som Lolenga Mock og Jeppe Morell.

Mogens Palle har de seneste år bygget en ny boksestald op ved Danish Fight Night, og flere af dem kan komme på plakaten, hvis det nye samarbejde bliver en realitet. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson)
Mogens Palle har de seneste år bygget en ny boksestald op ved Danish Fight Night, og flere af dem kan komme på plakaten, hvis det nye samarbejde bliver en realitet. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson) Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Vis mere

Derfor skal der sluges en kamel på begge sider, hvis projektet skal lykkes.

B.T. har også talt med Mogens Palle om henvendelsen fra Team Sauerland. Den legendariske danske boksepromotor vil dog først rigtig tage stilling til det, når hans eget Danish Fight Night-stævne er blevet afviklet den 15. september i Frederiksberg Hallen.

»For boksernes skyld kunne det være spændende. Det eneste, der betyder noget for mig, er bokserne. Nu vil jeg lige afvente og se mit stævne her den 15. september, og hvordan det går,« siger Mogens Palle og tilføjer:

»Her har vi nogle hårde kampe, som bokserne helst skal vinde. Det er det sportslige, der afgør det hele.«

Sarah Mahfoud og dansepartneren Morten Kjeldgaard vandt Vild med dans 2016. Senere debuterede hun som professionel hos Mogens Palle, hvor hun pt. er ubesejret i 5 kampe. (foto: Henning Bagger / Scanpix 2016)
Sarah Mahfoud og dansepartneren Morten Kjeldgaard vandt Vild med dans 2016. Senere debuterede hun som professionel hos Mogens Palle, hvor hun pt. er ubesejret i 5 kampe. (foto: Henning Bagger / Scanpix 2016) Foto: Henning Bagger
Vis mere

Hovedkampen til det potentielle boksebrag ville naturligt blive en VM-kamp mellem de to rivaler Dina Thorslund og Sarah Mahfoud.

Dina Thorslund har de seneste uger udfordret Sarah Mahfoud, og hendes bagland bekræfter over for B.T., at den danske verdensmester er klar til at sætte WBO-bæltet på spil før årsskiftet, hvis ellers Sauerland og Palle kan blive enige.

Sarah Mahfoud melder sig nu også klar til et dansk VM-brag. Hun har tidligere udskudt opgøret med henvisning til, at hun endnu ikke har bokset en kamp over 10 omgange som professionel. Men vinder Sarah Mahfoud sin kamp den 15. september mod den tidligere franske europamester Stephanie Ducastel, så kan hun med en god træningslejr godt blive klar til VM-kamp over 10 omgange.

»Jeg vil rigtig gerne møde Dina, og den ligger lige til højrebenet. Det kommer til at ske, spørgsmålet er bare, hvornår det bliver. Men skal jeg møde Dina, vil jeg gerne komme velforberedt. Så jeg skal have en god træningslejr, og forberedelserne skal være i top. Intet må være op til tilfældighederne,« siger Sarah Mahfoud til B.T.

Hun afventer nu, hvad der sker i forhold til eventuelle forhandlinger mellem Mogens Palle og Team Sauerland.

»Hvad Mogens og Sauerland kan blive enige om, vil jeg være frisk på. Hvis Mogens mener, at jeg er klar til at møde Dina, så er jeg klar,« siger Sarah Mahfoud.