Lyt til artiklen

Den danske MMA-fighter Mark O. Madsen skal kæmpe sin femte professionelle Mixed Martial Arts-kamp til efteråret.

Det bliver den 22. september på hjemmebanen i Nykøbing Falster og under det store europæiske Cage Warriors-banner, hvor blandt andre MMA-stjernen Conor McGregor har optrådt og var regerende mester i.

»Mit overordnede mål er at træde ind i UFC. Det her giver mig en rigtig god mulighed for at komme hurtigst muligt frem til min målsætning. Jeg skal kæmpe ved stævner, som bliver set af mange, og som er anerkendte i europæisk sammenhæng,« siger Mark O. Madsen til B.T.

Tidligere OL-sølvinder i brydning Mark O. Madsen har valgt at satse fuldt ud på hybrid-kampsporten Mixed Martial Arts (MMA).
Tidligere OL-sølvinder i brydning Mark O. Madsen har valgt at satse fuldt ud på hybrid-kampsporten Mixed Martial Arts (MMA). Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Hårdere modstand

Mark O. Madsen har nemlig landet en aftale med den europæiske MMA-organisation om at arrangere mindre stævner i Danmark, også kaldt Cage Warriors Academy Denmark, som skal fungere som en slags talentrekruttering til de større stævner.

Der er på nuværende tidspunkt ikke fundet en modstander til Mark O. Madsen, men det forventer den 33-årige dansker falder på plads i den nærmeste fremtid. Han garanterer dog, at hans hold, Team Olympian, ikke står for den direkte matchmaking.

»Jeg bliver matchet af Cage Warriors. Herfra vil jeg kun blive matchet med modstandere, som har en positiv rekordliste,« siger Mark O. Madsen.

Mark O. Madsen er pavestolt over sin sølvmedalje ved OL i Rio.
Mark O. Madsen er pavestolt over sin sølvmedalje ved OL i Rio. Foto: JACK GUEZ
Vis mere

UFC-kontrakt i 2019

Mark O. Madsen forventer, at det bliver et springbræt til en kontrakt med Ultimate Fighting Championship (UFC), som er verdens førende MMA-organisation og er for kampsport, hvad Champions League er for fodbold.

»Jeg er i en læringsproces. Jeg skal blive god. Jeg skal blive bedre. Der er nogle kampstilarter, jeg skal have sort bælte i. Jeg håber selvfølgelig, at der kommer et tilbud fra UFC og helst i starten af 2019. Det vil være drømmen,« siger Mark O. Madsen.

Mark O. Madsen er ubesejret i sin korte MMA-karriere med fire kampe, som alle er vundet i 1. omgang. Han bliver betragtet som Danmarks bedste bryder gennem tiderne og er kendt for sin OL-sølvmedalje i brydning.