Farvel og tak!

I sagen om en cheerleader på en amerikansk skole, som blev presset og ’tortureret’ af sin træner, er der nu sket en ny udvikling.

Træneren for cheerleader-holdet er nemlig nu blevet fyret. efter at han tvang en af sine dansere til at sidde i split, skriver nyhedsbureauet AP.

På en video, der sidenhen kom frem af hændelsen, ser man 13-årige Ally Wakefield sidde i split, hvor to personer holder hendes ben fast i hver sin retning, mens hun bliver tvunget længere og længere ned. Den 13-årige pige skriger og græder af smerte.

Efter videoen kom frem i offentligheden, gik amerikansk politi ind i sagen for at undersøge, om der var sket børnemisbrug. Det har nu betydet, at træneren, der hedder Ozell Williams, er blevet fyret fra Colorado High School, hvor han havde cheerleader-holdet.

Ozell Williams har endnu ikke udtalt sig om fyringen, men han har dog fortalt til The Denver Post, at videoen af optrinnet er taget ud af kontekst.

»Man kan helt sikkert sige, at det, man ser i videoen, kan ses i et helt andet lys også. Jeg vil rigtig gerne fortælle, hvad der er sket, men lige nu kan jeg ikke sige mere,« fortalte træneren.

Ally Wakefield var netop startet på high schoolen i Colorado og var helt ny på cheerleaderholdet. Hendes mor har også set videoen, hvor hendes datter skriger af smerte.

»Jeg var forfærdet, da jeg så videoen. Min datter viste mig den, mens vi kørte bil, og jeg havde nær kørt galt,« siger hun.

Moderen fortæller desuden også, at Ally Wakefield har fået en forstrækning, mens hendes ledbånd har fået et riv.

Selve skolen har også været ude at tage afstand fra videoen ligesom chefen for Denvers kommunale skoler, Tom Boasberg, også har fordømt, hvad der er sket.

»Vi har et forbid mod metoder, der sætter elevernes fysiske eller psykiske på spil. Det vil vi aldrig tillade,« siger Tom Boasberg.

BT har set videoen den pågældende video.