Det var ikke meningen, at oplysningerne skulle slippe ud til offentligheden.

Alligevel kender alle nu til Tim Wakefields alvorlige kræftsygdom.

Baseball-legendens tidligere holdkammerat Curt Schilling afslørede sygdommen uden Wakefields tilladelse, skriver New York Post. Schilling afslørede samtidig, at Wakefields kone også er kræftsyg.

Det har fået legendens tidligere klub, Boston Red Sox, til at reagere.

Tim Wakefield er alvorligt syg.
Tim Wakefield er alvorligt syg. Foto: Mary Schwalm/AP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Tim Wakefield er syg med en alvorlig form for hjernekræft, mens han kone Stacy kæmper mod kræft i bugspytkirtlen.

Familien ønskede at holde deres helbredssituation privat, men det fik Curt Schilling spoleret.

»Tim Wakefield er syg. Han er blevet diagnosticeret med en meget alvorlig form for hjernekræft. Hans situation er meget alvorlig, og han har været inde for at blive opereret. Stacy er også meget syg,« fortalte han i sin podcast.

»Jeg ønsker, at Tim og Stacy ved, at vi beder for dem og tænker på dem. Deres barn går naturligvis igennem en svær periode. Ingen fortjener dette,« fortsatte han.

Avisen Boston Herald havde udtalelsen på fredagens forside med overskriften 'Schilling tvinger Tim Wakefield til at afsløre kræftdiagnosen'.

Boston Red Sox, hvor Wakefield spillede i 17 år, udsendte efter afsløringen en pressemeddelelse på vegne af den hårdt ramte familie.

»Vi er klar over udtalelserne vedrørende Tim og Stacy Wakefield. Desværre er denne information blevet offentlig uden deres tilladelse. Helbredet er en dybt personlig sag, som de havde til hensigt at holde privat undervejs i behandlingen,« skrev klubben.

»Tim og Stacy sætter pris på støtten og kærligheden, som altid er blevet vist dem, og beder respektfuldt om privatliv på dette tidspunkt.«

Schilling afsløring er blevet mødt med kraftige reaktioner blandt flere andre.

»Fuck dig Curt Schilling, det var ikke op til dig!,« raser Catherine Varitek, der er gift med en anden tidligere Red Sox-spiller, Jason Varitek.

Hendes opslag på X er blevet læst over 3,6 millioner gange.

Tim Wakefield stoppede karrieren i 2011.

Inden da havde han vundet World Series to gange og været All-Star én gang. Han er desuden i Boston Red Sox' hall of fame.