Den spanske cykelrytter Alejandro Valverde vil have ophævet den globale karantæne på to år, som han mandag blev idømt af den internationale sportsdomstol (CAS).

Cykelrytteren Alejandro Valverde vil kæmpe for at få ophævet den globale karantæne på to år, som den internationale sportsdomstol (CAS) mandag tildelte ham med virkning fra 1. januar i år.

Den 30-årige spaniers lejr har udsendt en pressemeddelelse, hvor det meddeles, at karantænen er ude af proportioner.

- Sanktionen mod Alejandro Valverde er helt uretfærdig og ulovlig, og vi meddeler, at sagen bliver appelleret til den schweiziske forbundsdomstol, den øverste juridiske instans i Schweiz, hvis afgørelser kan appelleres til den europæiske menneskerettighedsdomstol, lyder det i meddelelsen.

Alejandro Valverde er blevet kædet sammen med Operacion Puerto-sagen, hvor den berygtede spanske læge Eufemiano Fuentes hjalp ryttere med doping.

Den internationale cykelunion (UCI) havde rejst sagen hos CAS, efter at sportsdomstolen gav den italienske olympiske komité, Coni, ret til at udelukke Valverde i forbindelse med cykelløb i Italien.

Coni fandt det bevist, at Valverde havde dopet sig, da spanieren i 2008 under en italiensk etape af Tour de France afleverede en blodprøve, der matcher en prøve, der for flere år siden blev fundet i Eufemiano Fuentes' køleskab.

/ritzau/