Bokseren Patrick Nielsen er pludselig rykket frem som nummer et på verdensranglisten hos det store bokseforbund WBA.

Det kommer nok som en overraskelse for en del, men den danske bokser Patrick Nielsen rangerer lige nu som en af verdens bedste boksere hos et at de helt store forbund.

Således er Patrick Nielsen rykket frem som nummer et på ranglisten i supermellemvægt hos WBA, hvor kun den regulære verdensmester Tyron Zeuge og WBAs ’super champ’ George Groves er over danskeren.

Patrick Nielsen har ellers ikke været særlig aktiv de seneste år, hvor han kun har bokset en enkelt kamp siden sejren mod Rudy Markussen tilbage i december 2015. Senest Patrick Nielsen var i ringen, var i januar i år, da han vandt en snæver og ikke overbevisende kamp mod colombianske Beibi Berrocal.

Alligevel er Patrick Nielsen altså pludselig nummer et i verden hos WBA. Den høje placering kommer dog ikke bag på bokserens manager Simon Lundt, selvom han også har svært ved at gennemskue, hvordan rangeringen af bokserne på ranglisterne egentlig foregår.

»Jeg ved ikke, hvordan de rangerer dem. De har vist en komite, der mødes og taler om tingene. Men Patrick har hele tiden ligget godt til på alle ranglisterne, så det er ikke noget nyt,« siger Simon Lundt til BT.

Patrick Nielsen er ikke kun højt placeret hos WBA. Det er han også hos et andet stort bokseforbund, WBO, hvor Patrick Nielsen er kravlet op som nummer to på ranglisten.

14. oktober bokser Patrick Nielsen sin næste kamp, når han møder engelske John Ryder på udebane i Wembley Arena. Vinder Patrick Nielsen den kamp, håber hans manager på en regulær titelkamp.

»På et eller andet tidspunkt kommer der forhåbentlig en VM-kamp, så han kan vise sig frem. Det må gerne blive mod Tyron Zeuge. Patrick og han kender hinanden godt og er faktisk gode venner. De har bokset mange af deres ungdomsår sammen i Tyskland og har stor respekt for hinanden,« siger Simon Lundt.

Patrick Nielsen selv har ikke så meget at sige, andet end han er svært tilfreds med den høje placering på ranglisten.

»Det er fandeme fedt. Brikkerne er begyndt at falde på plads, og det er rigtig dejligt,« siger han til BT.