En særlig person sidder og ser med, når hendes tætte veninde går på scenen klokken 21 og festlighederne bliver skudt i gang i Boxen i Herning.

Håndboldlegenden Camilla Andersen er nemlig tæt veninde med DR-værten Tina Müller, der skal styre slagets gang med Josefine Høegh ved det storslåede show Sport 2023.

»Tina er en af mine bedste venner. Min bonusdatter passer hendes lille barn, og Tina og Anders (Tina Müllers kæreste, red.) er nogen vi ser privat. Så de er nær på os,« siger Camilla Andersen om det særlige forhold.

En kavalkade af priser skal uddeles til de største danske sportsstjerner ved Sport 2023 – herunder 'Sportens egen pris', B.T. Guld.

Camilla Andersen er meget tæt veninde med DR-værten Tina Müller.
Camilla Andersen er meget tæt veninde med DR-værten Tina Müller. Foto: Sara Gangsted/Ritzau Scanpix
Vis mere

Her ser danskere med i hundredtusindvis, og Camilla Andersen kommer til at opleve det hele på tættest hold, når hun er på plads i Boxen.

Men nervøsitet på venindens vegne er der ikke meget noget af, selvom Tina Müller kommer til at være i rampelyset under det store awardshow.

»Tina er super professionel og virkelig rutineret. Hun kan jo redde enhver situation, det så vi også med Melodi Grand Prix i året her. Så jeg er faktisk helt rolig, når hun er med,« siger Camilla Andersen, der selv har dækket håndboldslutrunder med Tina Müller på DR.

»Når jeg sidder med hende i studiet, gør hun jo også mig rolig. Jeg synes hun er virkelig dygtig. Måske den bedste, vi har.«

Selvom hun nævner Viktor Axelsens storslåede badmintonår og Jonas Vingegaards voldsomme dominans ved Tour de France anno 2023, er Camilla Andersen ikke i tvivl, da hun skal pege på den danske præstation, der har været årets største.

»Jeg ville selvfølgelig pege på håndboldherrerne (der vandt VM for tredje gang i træk, red.),« forklarer hun.

»Selvom jeg synes, det er flotte præstationer, de andre også har lavet, så er det min sport. Den stemmer jeg på.«

Jonas Vingegaard, herrelandsholdet i håndbold og Viktor Axelsen er nomineret til B.T.s pris, B.T. Guld.

Du kan følge Sport 2023 på bt.dk hele aftenen.