Lene Christensen er specialist i dyreadfærd. Hun får meget sjov ud af at følge Big Brother og sammenligne deltagernes opførsel med chimpansers.

"Der er mange paralleller direkte til chimpanse-verdenen. Selvfølgelig er mennesker langt mere komplicerede end chimpanser. Men man kan godt sammenligne situationen i Big Brother huset, med det der foregår i en chimpanseflok," mener hun.

Det vigtigste for en chimpanseflok er, at den har en leder. Det er den stærkeste han, der holder sammen på flokken. Og for at han skal være en succesfuld leder, skal han bakkes op af den næst-stærkeste han og den stærkeste hun, mener Lene Christensen.

"Det har ikke været en leder i Big Brother huset. Og når mangler en leder, bliver stemningen løssluppen. Man så jo, hvordan de festede løs i starten. Det fungerer ikke i det lange løb, og det kan man se lige så snart, at de bliver pressede. Da Eva blev stemt hjem, og da de skulle cykle den lange tur, kom problemerne," siger hun og mener, at det vigtigste for deltagerne er at finde en leder.

"Når en leder-han dør i chimpanseverden, er det ofte to svagere individer, der tager over. I Big Brother huset er der ingen naturlig leder-han, og derfor går Søren og Christian sammen om at lede. Denne konstellation er bakket op af Pil, der er den stærkeste hun."

Hvis forløbet i Big Brother huset kommer til at foregå som hos chimpanserne, tror Lene Christensen, at det bliver Christian, der ender som leder. "I naturen, når der ikke er en naturlig leder, vælger man den, der kan noget, fx rage termitter ud af et bo med en pind. Christian har sin guitar, og det er hans pind."

Forklaringen på, at deltagerne frivilligt vælger at lade sig overvåge i 100 dage, kan skyldes, at de i virkeligheden søger mager.

"I dyreverdenen drejer det sig om ikke at blive set, for så risikerer man at blive ædt. Derfor er det kun de dyr i toppen af fødekæden, der vil ses. Løverne ligger og brøler på savannen og viser deres manker og flotte udseende frem, så de kan tiltrække potentielle mager. Mennesket er ligesom løven i toppen af fødekæden, og derfor er det ikke farligt at blive set. Man kan hævde, at deltagerne viser sig frem for at finde en fremtidig mage, de kan parre sig med. Jeg ved, at når folk har optrådt i fjernsynet, får de ofte tilbud fra potentielle mager bagefter," siger Lene Christensen til B.T.