Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

For øjnene af dybt chokerede gæster faldt en vogn i rutschebanen Cobra i Tivoli Friheden i Århus sent fredag aften ned. Fire unge mennesker er blevet kvæstet, men ingen er i livsfare.

Ulykken skete ved 23-tiden fredag aften, da en vogn faldt af den næsten helt nye forlystelse, der skulle have været forlystelsesparkens store attraktion i denne sæson.

De kvæstede, der er fire unge mennesker - to mænd og to kvinder - på mellem 22 og 24 år, har svære kvæstelser i fødder og ben. En enkelt har desuden fået hjernerystelse, men alle meldes natten til lørdag udenfor livsfare.

Omkring 2:20 lørdag morgen var de nærmere omstændigheder omkring uheldet stadig ikke kendt, men ifølge Ritzau, er der en mistanke, der retter sig mod nogle bolte på forlystelsen, som blev udskiftet få timer før uheldet skete.

Alle tivoli-gæster blev efter den voldsomme ulykke bedt om at forlade området, mens flere ambulancer ankom til Tivoli Friheden.

Øjenvidne: Folk råbte og skreg
Øjenvidne Hanne Bønding fortæller til TV2 News:

- Der var ni mennesker i vognene. Den forreste vogn røg ud med to passagerer. Jeg kiggede bagefter og begge to bevægede sig. De andre sad stadig fast og de kørte frem og tilbage til vognen stod stille. Der var mange mennesker som så på og råbte og skreg.

Brændvæsnet sendte tre køretøjer til stedet, og Falck sendte fire ambulancer. Derudover var politiet talstærkt til stede.

Kilder fortæller B.T., at der har været problemer med den nye rutschebane, som ifølge Tivoli Friheden er Danmarks vildeste. Og kilderne siger, at Cobra to gange i går blev stoppet på grund af tekniske problemer, og at forlystelsen begge gange blev genstartet uden testture med tomme vogne.

- Det var folk meget forargede over, siger kilderne til B.T.

Der har været problemer med Cobra også inden åbningen den 26. juni i år.

- Åbningen måtte udsættes, da de afsluttende sikkerhedskontroller tager længere tid end forventet, skrev Århus Stifttidende den 20. juni.

Tivoli Frihedens direktør Henrik Ragborg Olesen kaldte sent fredag aften ulykken for både tragisk og forfærdelig.

Andre læser også