Flere af de ansatte på institutionen Egely på Fyn, som har nogle af Danmarks hårdeste ungdomskriminelle, er selv dømte kriminelle.

Flere af de ansatte på ungdomsinstitutionen Egely på Fyn, hvor nogle af landets allerværste ungdomskriminelle afsoner deres straf, er selv dømt for alvorlige forbrydelser. Det berettes i TV2 Nyhederne.

En række medarbejdere - og mindst én leder - er dømt for lovovertrædelser, der er så grove, at de ikke må arbejde med voksne kriminelle for Kriminalfor-sorgen i landets fængsler. Der er typisk tale om voldsdomme.

Disse ansatte har blandt andet taget sig af unge kriminelle som f.eks. den 16-årige Rasmus Popenda, der blev dømt for drabet på Henrik Bjerremand Kristensen ved Aalborg Stadion.

Egely havde i en periode en tidligere politiassistent ansat, der var dømt for at iscenesætte et mordforsøg på sig selv ved at skyde gennem sine egne vinduer og beskylde en uskyldig mand for det.

På institutionen bekræfter man, at flere medarbejdere er dømt.

- Vi er en rummelig institution, og vi er parate til at arbejde med at folk begår en fejl og bliver klogere af det, siger forstander Flemming Pommer fra Egely.

Ungdomsinstitutionen Egely har ikke overblik over præcist hvor mange af de ansatte, der er dømt.

Dansk Folkeparti vil nu tage sagen op med regeringen.

- Der er brug for en rigtig god forklaring på det her. Det er ikke en god ide at sætte tidligere kriminelle til at opdrage de unge kriminelle. De er ikke ret gode forbilleder eller rollemodeller, siger formanden for Folketingets retsudvalg, Peter Skaarup (DF)