Efter 40 års konstant fremgang i salget af vin, tegner det til, at der i 2002 sker det helt uventede, at danskerne vil knappe mindre rød- og hvidvin op. Tal fra VSOD - Vin- og Spiritus Organisationen i Danmark - fortæller, at detailsalget af vin er faldet med 1,6 procent i årets første halvdel, hvor landets vinforhandlere ellers op igennem 1990'erne har vænnet sig til en salgsfremgang på omkring 10 procent om året.

- Jeg tror simpelt hen, at vi er ved at nå et mætningspunkt. Det er nok svært at sælge meget mere, for ser man bort fra de lande, der selv regnes som vinproducerende lande, er danskerne dét folkefærd, der har størst forbrug, siger direktør Peter Schaltz fra Vingaarden i Odense, der også er formand for VSOD til De 3 Stiftstidender & JydskeVestkysten.

- Udover faldet i vinsalget generelt, ser vi også en tydelig tendens til, at folk i stigende grad svigter fransk og spansk vin, mens især italiensk, chilensk og sydafrikansk vin vinder frem. Salget af fransk vin faldt efter forbrugerboykotten på grund af atomprøvespræningningerne i Stillehavet, og det har ikke rettet sig siden, forklarer Peter Schaltz.

/ritzau/

Andre læser også