I sin iver efter at finde en gerningsmand bag dødsbranden på Scandinavian Star manipulerede politiet med en vigtig afhøringsrapport.

Sådan lyder beskyldningen, efter JydskeVestkysten i dag kan fortælle, at politiet skrev en tidligere dømt pyromans navn ind i afhøringsrapporten af et vigtigt øjenvidne, på trods af at vidnet aldrig havde set manden.

Derefter afsluttede politiet efterforskningen ved at udpege netop den mand, der i øvrigt selv omkom under branden, som den skyldige.

Lise Møller Pedersen fra Kolding-området var med om bord, og i hendes afhøringsrapport skriver norsk politi, som stod for afhøringen, at »det var på vei til toalettet andre gang at hun så Mørk Andersen foran seg i korridoren«.

Først for nylig har Lise Møller Pedersen set sin egen afhøringsrapport og et foto af Erik Mørk Andersen, der selv omkom under branden.

- Det var ikke den mand, jeg så, og det er 100 procent sikkert, siger hun i dag - samme dag som Folketingets retsudvalg skal drøfte, om hele sagen skal kulegraves på ny af en uvildig undersøgelseskommission.

- Det er frækt, at politiet bare skriver, at jeg har set ham, når det ikke er sandt, raser hun.

Mike Axdal, som mistede sin far og bror på færgen og siden har efterforsket branden på egen hånd, beskylder politiet for manipulation.

- Det virker som om, politiet har fundet frem til en syndebuk og derefter har gjort alt for at få indicierne til at passe på ham, siger Mike Axdal.

Vi har forelagt sagen for justitsminister Lene Espersen (K) samt rigsadvokat Henning Fode, men ingen af dem ønsker at svare på spørgsmål.