Verdens ældste menneske var en kvinde. Edna Parker blev 115 år gammel. Nu er hun død.

Edna Parker, som sidste år blev det ældste menneske i verden, er nu død 115 år gammel.

Videnskabsmanden Dr. Stephen Coles fra UCLA fortæller at Edna Parkers grandnevø har oplyst ham om at Edna Parker døde onsdag på et plejehjem i Shelbyville, Indiana.

Hun blev 115 år og 220 dage gammel, fortæller Robert Young, som er konsulent for Guinness Rekordbog.

Edna Parker blev født 20. april 1893 i den amerikanske stat Indiana. Hun blev officielt det ældste menneske i verden, da japanske Yone Minagawa, som var fire måneder ældre end Edna, døde i 2007.

Nu overtager portugisiske Maria titlen som verdens ældste menneske. Hun blev født den 10. september 1893.

Edna Parker blev enke, da hendes mand Earl Parker døde af et hjerteslag i 1939. Hun boede alene på deres gård til hun fyldte 100, hvorefter hun flyttede hjem til sin søn og siden på plejehjem.

Edna havde aldrig drukket alkol eller røget cigaretter og hun levede et aktivt liv. Alligevel har hun aldrig givet råd til, hvordan man får et langt liv. Hendes eneste råd til dem som fejrede hendes lange liv var 'mere uddannelse'.

Edna overlevede sine to sønner, Clifford og Earl Jr. Hun efterlader sig fem børnebørn, 13 oldebørn og 13 tipoldebørn.

- Vi ved ikke, hvorfor hun levede så længe,. Men hun har aldrig været typen der bekymrer sig og hun har altid været slank, så måske har det noget med det at gøre, sagde Don Parker, da hans bedstemor fyldte 115 år.

Edna Parker var lærer og underviste i flere år. Hun giftede sig med sin barndomskæreste og nabo i 1913. Men Edna stoppede med at undervise, da hun belv gift. I stedet blev hun landmandskone og hun sørgede bl.a. for mad til de mange mænd, som arbejde på gården.

Sidste år fortalte Edna stolt, at hun og hendes mand var blandt de første, som fik automobil i deres område.

Helt tilfældigt endte Edna Parker sine dage på det samme plejehjem som Sandy Allen, der var verdens højeste kvinde til sin død i august i år.