Thomas Madvig er tydeligt berørt af tabet af sin ven og kollega Master Fatman, som har det civile navn Morten Lindberg.

Madvig fortæller, at listen af gode ting at sige om Master Fatman er uendelig.

En af de sidste gange, Thomas Madvig så sin kollega, var ved et børnejazz-arrangement i forbindelse med jazzugen, som Madvig havde taget sin søn med til.

Her havde Fatman en helt særlig evne til at få en meget fin musikart ned på et særligt niveau, hvor alle børnene kunne forstå det.

»Alle børnene ville give ham et kram, for jeg tror, de reagerer på, at han er sig selv - lige meget hvad.«

Thomas Madvig fortæller, hvordan børnene stod i kø og sammen med hans femårige var vilde med Master Fatmans evne til at formidle jazzens legende frirum for de små på en måde, børnene kunne forstå.

»Han var unik. Han var kærligheden i menneskelig form,« siger Thomas Madvig om Lindberg, der især igennem musikken påvirkede positivt.

Og netop musikken var det, der gjorde ham kendt i den brede offentlighed, og det var det, der bandt DJ Thomas Madvig og Master Fatman sammen.

Kys kram og kærlighed

De to DJs var også med i en udgave af tv-programmet 'Til middag hos ...' Her fik Madvig et kig på Lindbergs pladesamling.

»Jeg var bare sådan wow. Det var en kæmpe samling, og jeg genkendte ikke umiddelbart noget.«

Han fortæller at samlingen bestod af blandt andet jazz og latinamerikansk musik - meget fra 50'erne og 60'erne.

Thomas Madvig fortæller, at de to gamle garvede DJ's ofte mødte hinanden til arrangementer. Her var det rent kys, kram og kærlighed fra Fatmans side.

»Det var jo musikken, der gav ham gennembruddet. Men så tog han den helt store buddhajakke på, og så blev han jo definitionen på menneskelig kærlighed.«

De to sås ikke privat, men var gode arbejdsvenner, slår Thomas Madvig fast. Han siger, Master Fatman var kongen af bookinger.

»Jeg tror simpelthen, det var fordi, han ikke kunne sige ordet 'nej' til folk,« siger han med varme  i stemmen.

»Det er en helt unik person, der er gået bort. Det kan slet ikke beskrives.«

Tirsdag bekræftede Morten Lindbergs manager, Stig Hansen, at han er gået bort natten til tirsdag.