Henriette Zobel var ikke afklaret med, at hun skulle dø.

Heller ikke selvom den sidste tid var præget af sygdom.

»Der var mange fysiske smerter i den sidste tid,« fortæller hendes ven og præst Flemming Pless.

»Henriette var dog ikke afklaret med døden og havde ikke affundet sig med, at hun skulle dø. Det havde hun et for stort livsmod til.«

Henriette Zobel foran kirken efter at eksmanden Peter Zobel fredag den 8. september 2017 blev bisat fra Sankt Pauls Kirke i København.
Henriette Zobel foran kirken efter at eksmanden Peter Zobel fredag den 8. september 2017 blev bisat fra Sankt Pauls Kirke i København. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Som familiens præst samlede han mandag aften Henriette Zobels to voksne sønner og en kreds af nære venner for at tale om dødsfaldet, der skete i løbet af eftermiddagen.

»Familien er kede af det. Sønnerne har ikke kun mistet deres mor, de har også mistet deres far for to år siden. Det er en total forandring at skulle stå tilbage som forældreløs, men de har gode mennesker omkring sig.«

Henriette Zobel afgik ved døden i sin lejlighed i Bredgade i København efter længere tids sygdom.

»Hun har haft det svært og kæmpet med forskellige problemer med sit helbred. Det tog til sidst livet af hende,« siger Flemming Pless, der er præst i Christians Kirke i København.

Hvilken sygdom ønsker familien ikke at oplyse, men der skulle være tale om en 'helt almindelig sygdom'.

Flemming Pless kendte Henriette Zobel privat fra deres fælles arbejde i forbindelse med to besøg af Dalai Lama, der gæstede Danmark i 2000 og 2008.

»Hun var en stor humanist og et meget ressourcefuldt menneske. Henriette var et meget givende menneske med en stor indsigt og interesse i mange forskellige ting,« fortæller han.

Familien har på nuværende tidspunkt ikke besluttet sig for Henriette Zobels endelige hvilested, begravelse eller mindehøjtidlighed.