Kronprins Frederik var fredag i Københavns Lufthavn for at tage imod Thailands uhyre populære og superflittige kronprinsesse Maha Chakri Sirindhorn.

Hun er kommet på en slags uofficielt besøg indtil fredag, hvor hun om morgenen flyver tilbage til Bangkok. I ugens løb når hun at tage et par dage til Grønland, hvor hun bl.a. skal ud at køre med hundeslæde.

Et programpunkt, som hun kan diskutere med Kronprinsen. Han kørte med hende til Fredensborg, hvor den thailandske prinsesse bor, til hun på mandag flyver til Kangerlussuak, (Sdr. Strømfjord), og herfra videre til Ilutisat, (Jakobshavn).

Frederik og Maha kender allerede hinanden temmelig godt fra Kronprinsens besøg i Thailand. 47-årige Maha Chakri Sirindhorn er kendt for sin store venlighed og havde ved ankomsten det glade gensynssmil på.

Med ved modtagelsen var den thailandske ambassadør i Danmark, Adisak Panupong, og hans kone Siriporn. Dronningens ceremonimester Christian Eugen Olsen var også med sammen med sin kone Birgitte, der er akkrediteret prinsessen under besøget.

Der er fart over feltet i prinsessens program. Efter at have drukket te med dronning Margrethe, var Sirindhorn i aftes gæst i Asia House i en halv time, før et besøg på Københavns Universitet, hvor hun bl.a. blev orienteret om det grønlandske klima, og hvor der var festmiddag.

I dag besøger den travle thailandske prinsesse Frederiksborg Slot, Nationalmuseet i København og Carlsberg bryggerierne, før hun i eftermiddag flyver til Jylland. Her skal hun se Århus Universitet og deltage i en middag, hvor de danske glasspillere Erik og Henrik Hansen, bl.a. spiller »Falling Rain«, en melodi, som hendes far kong Bhumibol, der både spiller saxofon og komponerer, har skrevet.

Prinsessen når her i weekenden yderligere et Skagensbesøg og får set både den gamle by i Århus og Moesgaard Museum.