Syv rigtige og den helt store gevinst i lotto på ca. 4 millioner kroner. Så skulle man tro, at den hellige grav var velforvaret. Ren lykke. Men for den dengang 42-årige invalidepensionist Robert Hall blev lottomillionerne fra 1993 starten på flere års vanvittigt forbrug.

Et forbrug, der sluttede brat en januardag i år, da politiet fandt ham liggende død på gulvet i hans sommerhus i Rågeleje i Nordsjælland.

Da var pengebeholdningen forlængst sluppet op.

Allerede få dage efter Robert Hall havde vundet den store gevinst for små otte år siden, købte han sommerhuset i Rågeleje.

Men det skulle vise sig, at han havde mange andre drømme, som også skulle opfyldes. Og i en sand pengerus brugte han løs af den stadig mere og mere slunkne pengebeholdning mange år frem i tiden.

På den imponerende købsliste står blandt andet en helikopter og et to-personers fly, som de absolut vildeste køb. Og der gik ikke længe efter millionerne kom i hus, før begge dyre transportmidler stod parkeret i haven til det røde træ-sommerhus i Nordsjælland.

Men en helikopter og et fly var ikke nok for den købelystne Robert Hall. Han havde ikke meget lyst til at blive boende i sin lejlighed i Hvidovre, hvor vennekredsen af alkoholikere og narkomaner ofte lagde vejen forbi.

Derfor blev næste køb en købmandsgård på Lolland. Men gården på Lolland og sommerhuset i Nordsjælland kunne tilsyneladende ikke opfylde Robert Halls drømme.

Derfor skaffede han sig af med gården og købte istedet et parcelhus i Svebølle ved Holbæk.

Parcelhuset var heller ikke lykken. Så efter en total istandsættelse af huset solgte han det igen med et betydelig tab. Robert Hall bestemte sig i stedet for at bo i det nordsjællandske sommerhus hele året.

Samtidig brystede invalidepensionisten sig blandt andet med flere biler og dyrt tøj. En Skoda, en Volvo og en BMW var alle med i hans bilpark, og flere dyre pelse havde fundet vejen til garderoben i sommerhuset.

"Pengene røg næsten lige så hurtigt, som de kom," siger Maria, der mødte Robert for første gang i 1996 på en campingplads i Nordsjælland.

Hun flyttede ind hos ham i sommerhuset allerede året efter og boede der lige til oktober sidste år.

"Robert led af skizofreni. Han var meget voldsom og kastede rundt med ting. Så jeg kunne ikke holde ud at være der længere," fortæller Robert Halls eks-kæreste til B.T.

Hun beskriver Robert Hall som et utrolig dejligt menneske, der altid hjalp andre, når de havde brug for det. Og det var kun i perioder, at hans sygdom meldte sig. Men en dag blev hans skiftende humør dog for meget for Maria, og hun valgte at gå fra ham.

"Han håbede på, at jeg ville komme tilbage. Han sagde på et tidspunkt, at han ville tage livet af sig selv, hvis jeg gik fra ham for alvor. Men jeg regnede ikke med det. Det havde han sagt så mange gange før," forklarer Maria, der givetvis er den person, som sidst så Robert Hall i live - kun 11 dage før politiet fandt ham livløs på gulvet i sommerhuset.

"Jeg så ham sidst gennem vinduet den 5. januar, hvor han ikke ville åbne. Jeg kunne høre hunden gø. Og så hørte jeg, Robert råbe "hold kæft" til den," siger Maria.

B.T. kunne mandag den 5. februar fortælle om det makabre syn, der mødte to betjente fra Hillerød Politi, da de brød døren ind til Robert Halls røde sommerhus tirsdag den 16. januar.

Den 50-årige mand havde ligget død i huset i over en uge. Af den grund var hans brune schäferhund - Dixie - overladt til sig selv uden mad og drikke. Og i ren og skær desperation var den udsultede Dixie begyndt at spise af sin ejer.

Robert Hall døde af blodforgiftning, fastslog den retsmediciner, der foretog ligsynet.

Forgiftningen stammer givetvis fra nogle glasskår den 50-årige mand havde trådt i. Han havde efterfølgende selv forsøgt at behandle sin fod og søgte ikke læge. Det skulle altså vise sig at senere at være skæbnesvangert for den midaldrende mand.

Robert Hall efterlod sig ikke mange ejendele. Lottomillionerne var brugt. Nogle få møbler i sommerhuset og noget dyrt overtøj blev derfor de eneste tilbageværende værdier.

Men desværre gik der kun kort tid, før ukendte gerningsmænd fik nys om den ensomme lottomillionærs tomme hus.

Og uden respekt for den døde mands ejendele brød tyvene døren ind og stjal alle møbler og nogle dyre pelse fra træ-sommerhuset. Alle spor af det store lotto-eventyr er snart helt væk.

"Jeg er chokeret. De har taget alt. Alt. Det er forfærdeligt, at mennesker kan finde på at stjæle fra de døde," lyder det fra eks-kæresten Maria, der først opdagede indbrudet i tirsdags. I går meldte hun det så til politiet.

Robert Halls elskede hund Dixie blev aflivet samme dag, som politiet fandt resterne af dens ejer. Og Robert Hall selv hviler nu - i fred - efter bisættelsen i Bistrup Kirke i Birkerød i Nordsjælland.

Tipstjenesten: Kun få ulykkelige Lotto-vindere

Kun omkring én ud af hundrede lotto-vindere føler, at deres liv er blevet dårligere efter den store gevinst.

Sådan lyder konklusionen af den undersøgelse, som Tipstjenesten har foretaget for halvandet år siden. Her sendte man et spørgeskema ud til samtlige vindere af førstepræmien i Lotto siden 1989 med spørgsmålet: "Hvordan har gevinsten påvirket dit liv?".

"Der er heldigvis ikke mange ulykkelige vindere," fortæller Thomas Rørsig, informationschef for Tipstjenesten.

"Vi har været ude for nogle få gange, hvor det for eksempel er forretningen, der er gået skævt. Man har så brugt gevinsten til at rette op på forretningen, hvor det så er gået galt igen.

Men de fleste danske lottomillionære er jo så ufattelig fornuftige. De snakker med en pengerådgiver, køber en ny bil og måske et hus. Resten af pengene sætter de ind på en pension," siger Thomas Rørsig.