For 11 år siden vandt skotske John McGuinness 135 mio. kroner i lotto. I dag lever han på bistand – og skylder sin bank 27 mio. kr.

Det var en lykkelig dag for 33-årige (nu 44 år) John McGuiness, da han vandt 135 mio. kroner i lotto. Han kunne leve resten af livet sorgløst – men sådan kom det slet ikke til at gå for portvagten, der dengang tjente 8000 kr. om måneden.

For 11 år siden boede han hjemme hos sin gamle mor og far efter at være gået fra konen – og sov på en madras inde i et værelse. Da han blev en glad Lotto-vinder.

Hans problemer startede meget hurtigt, skriver svenske Expressen, da han absolut ville støtte sin skotsk favoritklub, Livingstone. Så hvad gør en trofast fan? Han poster penge i klubben. Og dermed røg de første 54 millioner.

Forældre og søsteren fik ca. 20 millioner, og svigerforældrene kunne glæde sig over donation på 13,5 millioner.

Og eks-konen. Jo – hun skulle også have til dagen og vejen. 9 millioner til hende. Slut.

Godt seks millioner gik til eget hus, ferielejlighed i Spanien - og der var også råd til en jaguar, juveler og ferier i udlandet.

Der var altså bare den forgældede fodboldklub! Det gik værre og værre. Men godmodige John McGuiness tog lån i sine ejendomme og værdier i Bank of England.

Ingen problemer – manden havde jo penge nok. Men det havde fodboldklubben ikke. Og det blev værre og værre.

Pludselig en dag bristede boblen. Investeringen var væk – pengene var forvandlet til en gæld på 27 millioner i Bank of England.

I den kommende weekend skal han så forlade sit lækre hjem. Det er solgt, så banken kan få lidt penge hjem.

Også konens forældre bliver hjemløse, når Bank of England tager sit – for de bor nemlig på hans landsted i et lille hus.

John og konen Sandra skal i næste ude hen og søge om bistandshjælp. De er begge arbejdsløse, har ingen formue – ”bare” en gæld på 27 millioner kroner.

Den engang heldige Lotto-vinder er fortvivlet over, hvordan det hele på kort tid har udviklet sig. Naiv? Jo – som han selv erkender:

-Jeg var nok lidt naiv og gjorde en alvorlig fejl ved at investere i fodboldklubben. Men jeg havde kun gode hensigter med det!