Et stort flertal af danskerne tror ikke på udviklingsminister Anita Bay Bundegaard (R). De mener, hun lyver, når hun hævder, at hun ikke bevidst har smykket sig med den akademiske titel cand.ling.merc.

En titel hun ikke må bruge, fordi hun aldrig har taget den afsluttende eksamen. Men på trods af den manglende eksamen, har titlen optrådt i forbindelse med omtale af Anita Bay Bundegaard siden 1993. Først i denne uge blev det stoppet.

Siden afsløringen har hun beklaget og sagt, at det er en fejl. En fejl som hun ikke ved, hvordan kan være opstået.

Men det har ikke formildet vælgernes dom. I en dugfrisk GfK-måling foretaget for B.T. svarer 56 procent ja til, at ministeren har været vidende om den ukorrekte brug af titlen.

Hun har med andre ord bevidst udgivet sig for at være akademiker, selvom hun retteligt ikke er det.

Og det får den samme vælgerskare til at fælde en knusende dom over hendes politiske karriere. 50 procent af de adspurgte mener nemlig, at Anita Bay Bundegaard bør gå af som udviklingsminister, hvis hun selv har præsenteret sig som cand.ling.merc. 27 procent mener hun bør gå af under alle omstændigheder.

Mindre end en fjerdedel af de adspurgte i GfK-målingen tror på, at den danske udviklingsminister er uden skyld i den sag, der i den svenske avis "Kvällposten" i går blev kaldt for "titel-svindel".

Hidtil har Anita Bay Bundegaard ikke kunnet forklare hvorfor titlen cand.ling.merc både har optrådt i en lommebog fra Dansk Arbbejdsgiverforening, på omslaget til en bogen "Radikale værdier i en forandret tid". som hun iøvrigt selv har læst korrektur på, og siden i hendes egen profil på Det Radikale Venstres hjemmeside.

Også i talrige interviews er Anita Bay Bundegaard blevet tituleret cand.ling.merc. En enkelt journalist - Gerhardt Eriksen fra Morgenavisen Jyllands-Posten - hævder, at han har oplysningen fra hendes egen mund.

Selv har udviklingsministeren holdt stædigt fast i sin uskyld.

"Jeg er meget ked af hele denne historie. Faktisk har jeg aldrig tillagt min uddannelse den store vægt. I mine øjne er det vigtigere, hvem man er, end hvad man er. Jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg ikke blev færdig med min uddannelse.

Det ville da være åndsvagt, at foregive at være noget, man ikke er. Hvorfor skulle jeg det," sagde Anita Bay Bundegaard til B.T. så sent som i onsdags.

B.T. forsøgte i aftes at få en kommentar til vælgernes knusende dom fra udviklingsminister Anita Bay Bundegaard, der opholder sig i Finland. Det lykkedes ikke.

Andre læser også