Udenrigsministerierne i Washington og Moskva advarer efter drab på Pakistans oppositionsleder om, at demokratiet er truet i landet.

USA og Rusland fordømmer i skarpe vendinger drabet på Pakistans oppositionsleder Benazir Bhutto, som mistede livet, da en selvmordsbombemand skød hende, før han sprængte sig selv i luften ved et valgmøde i Rawalpindi.

- Vi fordømmer helt klart angrebet, som viser, at der findes folk, som prøver at sætte en stopper for demokratiet i Pakistan, sagde det amerikanske udenrigsministeriums talsmand, Tom Casey.

Rusland opfordrede myndighederne i Pakistan til at gøre alt for at sikre stabiliteten i verdens eneste muslimske atommagt.

- Vi fordømmer denne terrorhandling på det kraftigste. Vi kondolerer over for Benazir Bhuttos pårørende og kære, og vi håber, at det pakistanske lederskab har styr på at tage de nødvendige skridt for at sikre stabiliteten i landet og forhindre flere terroraktioner, sagde det russiske udenrigsministeriums talsmand, Mikhail Kamjnin, ifølge nyhedsbureauet Itar-Tass.

/ritzau/AFP