Unge helt ned til 12-13 års alderen forlanger dyre mærkevarer som aldrig før. Aldrig før har danske teenagere været så dyrt klædt på som nu.

Skolegården handler ikke længere bare om leg og lange blikke mellem teenagere. I dag handler det om at se godt ud - på den dyre måde.

SE KLASSEBILLEDET - SÅ DYRT GÅR DE UNGE KLÆDT

Det er ikke ualmindeligt, at teenagere i folkeskolen, på gymnasier og handelsskoler har tøj på for mange tusinde kroner. Inklusive tasker, bælter og nøgleringe.

Læs ALT om de unges dyre vaner i BT i dag!

- Der er et voldsomt pres på danske forældre, fordi de unge ikke lægger skjul på deres behov for dyre mærkevarer i dag,'siger formanden for Skole og Samfund, Thomas Damkjær Petersen, der selv er far til fem.

Teenagernes lukrative indkøb står i skærende kontrast til den afmatning af økonomien, som optager deres forældre.

Imens den storshoppende teenager går i Magasin, bekymrer forældrene sig om de faldende huspriser og følger nervøst med i, om deres bank bliver den næste, som må give op.

LÆS VIDERE NEDENUNDER

Drengene er med på vognen
Og i dag er det ikke kun pigerne, der kræver luksus. I den dyre ende af Strøget i København, hvor Gucci, Louis Vuitton og andre forretninger med varer fra 1000 kroner og op, nikker de genkendende til de unge luksusshoppere.

- Indkøbet blandt teenagepiger har været pænt højt og nogenlunde stabilt de sidste tre-fire år. Men drengene er kommet godt med, siger butikschef Christina Fjord, der bekræfter tendensen med danske teenagers hunger efter mærkevarer.

- De går selvfølgelig efter de mere prisbillige ting, men i vores butikker starter det fra 1.000 kroner og opefter, fortæller butikschef Fjord.

SE KLASSEBILLEDET - SÅ DYRT GÅR DE UNGE KLÆDT

Læs ALT om de unges dyre vaner i BT i dag!