Et stærkt stigende antal danske unge har i de seneste år taget internettet i brug på en helt ny måde. På hjemmesider specielt beregnet til formålet viser de sig selv frem i mere eller mindre afklædt tilstand for at få ros eller point for deres udseende.

Den største side, Hotpeople.dk, har i dag 350.000 medlemmer, og billederne bliver set mere end en million gange dagligt.

- Da vi startede det her for fire år siden, var det slet ikke ment som noget stort projekt, men inden vi så os om, var der 15.000 brugere. Siden da er det så bare eksploderet, siger Tony Fonager, der driver Hotpeople.dk sammen med sin bror.

Ungdomsforskere peget på, at den store interesse for at vise sig selv frem på nettet skyldes et stigende fokus på kroppen og fremtoning hos selv helt unge.

Sven Mørch, der er lektor ved institut for psykologi på Københavns Universitet, mener, unge bruger siderne til at eksperimentere sig frem til det bedst mulige look.

- Der er en gennemgående opfattelse af, at det ydre er fuldstændig formbart, og her har de jo et glimrende dommerpanel, der fortæller, om den nyeste hårfarve eller piercing nu også er så fed, som de selv synes, siger han.

Mens Sven Mørch betragter fænomenet som ret uskadeligt, er man skeptisk hos Red Barnet. Psykolog Kuno Sørensen bider mærke i, at man på sider som Hotpeople.dk kan finde piger ned til 15 år, der poserer i undertøj.

- Problemet er, at de ikke er gamle nok til at overskue de mulige konsekvenser. Så snart du lægger et billede på nettet, er det jo hele verdens ejendom, og du har ingen kontrol over, hvor det ender. Fordi der er et konkurrenceelement, kommer de også hurtigt til at gå længere, end de egentlig har lyst til, siger han.

Hotpeople.dk afviser kritikken:

- Vi har meget skrappe retningslinjer. Er man under 18 år, skal man mindst have undertøj på. Så du kan ikke finde noget hos os, du ikke også kan finde på enhver strand, siger Tony Fonager.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.