Når de unge politikere i Københavns såkaldte "mini-parlament" beslutter at give offentlige penge til det omstridte Ungdomshus på Jagtvej, sker det i hemmelighed bag lukkede døre uden at byens borgere må følge debatten om deres skattekroner.

I modsætning til den rigtige borgerrepræsentation, BR, der debatterer og tager beslutninger i fuld offentlighed med adgang for alle, synes de valgte ungdomspolitikere i Ungdomsborgerrepræsentationen, UBR, at politik skal føres bag lukkede døre i strid med demokratiets ånd.

UBR er ovenikøbet et projekt i kommunen, der skal sikres unge mellem 15 og 20 år "kendskab til demokratiets pligter samt medansvar i det repræsentative politiske system".

"Det er ikke, fordi vi har noget at skjule, men der nogle, som ikke tør sige deres meninger, når pressen eller andre er tilstede. Skriv, at vi er generte," siger Line og Kevin, der som presse-talsmænd for UBR, forklarer hvorfor fremtidens politikere foretrækker hemmelige diskusioner.

En tredie talsmand for UBR, Nicolai, der også er medlem af Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, var langt fra enig i den version af sandheden.

"Det er ærgerligt at man beslutter at være hemmelige. Men det er dem fra Ungdomshuset, der ikke vil have pressen med til møderne. De er smadder bange for at stå frem - måske for politiets efterretningstjeneste eller lignende," siger han med et grin.

Selvom de unge er valgt som "politikere" af andre unge i kommunen, så har nogle af de unge krævet at, deres navne ikke må offentliggøres af kommunen. Samtidig har flere også afvist af deres fotografier kommer på UBRs hjemmeside!

Det er heller ikke fordi UBR diskuterer statshemmeligheder eller personfølsomme oplysninger, for de unge i lære som politikere, råder kun over en halv million kroner om året, som de kan tildele forskellige ungdomsprojekter.

I år har de valgt at give langt over halvdelen af det beløb - ialt 310.000 kroner - til et eneste projekt, Ungdomshuset på Jagtvej, der har fået valgt et stort antal sympatisører og autonome ind i UBR. Ungdomshuset er sat til salg af kommunen og støtten har gjort medlemmerne af den rigtige borgerrepræsentation, stærkt utilfredse med de unge politikere.

Til selve UBR-valget i september sidste år, stemte kun 500 unge ud af 22.000 vælgere i Københavns kommune.