Hvis det står til Uffe Ellemann-Jensen, så kan Politikens chefredaktør, Tøger Seidenfaden skifte sit hjørnekontor ud med en celle i Vridsløselille Statsfængsel.

Ifølge den tidligere udenrigsminister ser det nemlig ud til at Politiken brød ophavsretten til bogen "Jæger - med eliten i krig," da de trykte den i fuld længde i avisen. Forlaget Artpeople, der udgiver bogen, føler sig også snydt.

- Det ville være på sin plads, at Tøger Seidenfaden kom ind og sidde i fængsel. Jeg håber virkelig, at forlaget tager kampen op, siger Uffe Ellemann-Jensen.

- Han har brudt loven. Og så stiller han sig selvhøjtideligt an og forsvarer ytringsfriheden. Den bruges efterhånden som undskyldning for alle mulige tåbeligheder, siger Uffe Ellemann-Jensen.

Tøger Seidenfaden blev i 1997 idømt en betinget fængselsstraf på 20 dage for at udgive dele af Ritt Bjerregaards bog, Kommisærens Dagbog. Det kan have konsekvenser for Politikens chefredaktør, hvis han ryger i retten for brud på ophavsretten, mener Uffe Ellemann-Jensen.

- Han har gjort det før, så jeg tror at retten kan vurdere det som en skærpende omstændighed, siger han.

Han mener i øvrigt, at sagen om ophavsretten er den mindste del af sagen. Spørgsmålet om rigets sikkerhed er større.

- Men man knaldede jo også Al Capone på skattesnyd og han lavede jo også meget værre ting. Så man kan sammenligne med det, siger Uffe Ellemann-Jensen med et smil på læben.

Andre læser også