Brand i elbil blev slukket, inden den bredte sig til stor trægarage bag Kancellihuset på Fredensborg Slot i Nordsjælland. Her bor kronprinsparret.

En årvågen svensk turist har æren for, at en kortslutning i en elektrisk golfvogn, der var sat til opladning, ikke udviklede sig til en storbrand på Fredensborg Slot.

Golfvognen var sat til opladning i en stor trægarage, der ligger bag Kancellihuset på slottet. Her bor kronprinsesse Mary og kronprins Frederik, som i øjeblikket er regent for sin mor, der holder ferie.

Formentlig på grund af et løst stik skete der fredag eftermiddag en kortslutning, der antændte bilen, oplyser politiet i Helsingør.

Røgen blev set af en svensk turist, der tilfældigt kom forbi. Han slog alarm på sin mobiltelefon og underrettede slottets personale, og en slotsbetjent fik med en pulverslukker dæmpet ilden så meget, at han kunne skubbe bilen ud af garagen. I mellemtiden kom brandvæsnet med den helt store udrykning og slukkede de sidste gnister.

Garagen har plads til 14 biler, men anvendes til værksted og lager for bl. a. brændstof og træ, der bruges på slottet. Derfor kunne branden have udviklet sig voldsomt, hvis ikke der var grebet hurtigt ind.

Fredensborg Slot er dronning Margrethe og prins Henriks foretrukne sommerbolig.

/ritzau/