Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Tuneser forsikrer, at Kurt Westergaard ikke har noget at frygte. Han tvinges nu tilbage til Sandholmlejren

Tunesiske Slim Chafra forstår godt, tegneren Kurt Westergaard er bange. Søndag kunne B.T. afsløre, at Chafra, der er mistænkt for at have planer om et attentat mod tegneren, ikke som forventet opholder sig i Sandholm-lejren, men er flyttet hjem til sin familie i Gellerup-planen i Århus blot ti minutters gang fra Westergaards bopæl.

- Jeg kan godt forstå, hvis Kurt Westergaard er bange, men jeg vil sige til ham, jeg er uskyldig, sagde tunesiske Slim Chafra søndag til TV2.

PET mistænker Chafra for sammen med en medskyldig at have planlagt et attentat på Kurt Westergaard. Tuneseren blev oprindelig administrativt udvist af Danmark, men har fået bevilget 'tålt ophold' bl.a. med henvisning til, at han risikerer at blive torteret i Tunesien.

Efter alt at dømme tvinges Slim Chafra nu tilbage til Sandholm-lejren efter B.T.s afsløring. Regeringen og Dansk Folkeparti blev i går enige om at haste en lov igennem, der sikrer kontrol med, at personer på tålt ophold befinder sig i Sandholm-lejren.

Kommentar til B.T.
Chafra skal opholde sig i Sandholm-lejren og ikke i Århus nær tegnerens bopæl, som han gør i dag. Og reglerne for udlændinge på tålt ophold skal generelt skærpes.

Regeringen fremsætter tirsdag et lovforslag, som skal sikre, at personer på tålt ophold bor og overnatter i Sandholmlejren. Og lovforslaget skal hastebehandles.

- Det er åbenlyst uholdbart, at den person de facto bor i Århus. Det skal der sættes en stopper for, siger finansminister Lars Løkke (V) til Ritzau.

For Chafra bliver tale om en kort proces. Hvis han ikke søndag aften findes i Center Sandholm, så vil politiet hente ham til afhøring. Derefter risikerer han bøde eller frihedsstraf for at bryde påbuddet, sagde Lars Løkke.

B.T. forsøgte i går forgæves at få en kommentar fra Chafra til afsløringen af, at han opholder sig blot få minutter fra den mand, han er mistænkt for at ville likvidere.

- Vi kommer fra B.T. Vi vil gerne tale med dig om hvorfor, du er flyttet tilbage til Århus?

- Jeg har travlt. Jeg har gæster. Jeg vil ikke tale med jer, sagde Chafra via sin dørtelefon.

Andre læser også