Annette Strøyberg, der var Tuborgs guldpige - blev gift med den verdensberømte instruktør, Roger Vadim - og var stjerne i hans film "Farlige Forbindelser", er død

Den danske filmskuespiller Annette Strøyberg er død i en alder af 67 år. Hun døde i Danmark af en kræftsygdom, oplyste en af hendes nærmeste, journalisten Henry-Jean Servat, til det franske nyhedsbureau AFP onsdag aften.

Få vidste det, men det var en purung Annette Strøyberg, der fra 1950'erne var guldpigen på Tuborgs reklamer for sin guld-øl.

Sit gennembrud på det hvide lærred fik Annette Strøyberg i 1959 i den franske instruktør Roger Vadim's film "Farlige Forbindelser", hvor hun spillede sammen med Gerard Philipe.

En scene, hvor hun optrådte splitternøgen blev i første omgang klippet af censuren, men siden tilladt, efter at selveste præsident de Gaulle sammen med ni ministre havde taget skandalen i øjesyn.

Annette Strøyberg kom som 19-årig med fotomodel-ambitioner til Paris i 1955. Her mødte hun Roger Vadim, der sammen med Brigitte Bardot netop havde vundet verdensberømmelse for filmen "Gud skabte Kvinden".

Strøyberg og Vadim var gift i et par år, inden hun fortsatte karrieren i Italien, hvor hun indspillede 12 film med bl.a. Roberto Rosselini.

Siden bosatte hun sig i USA og atter i Frankrig, men havde til det sidste et sommerhus i Tisvilde. Annette Strøyberg udgav for et års tid siden sine erindringer "Skandaløse forbindelser".

/ritzau/