En harmløs venskabskamp mellem to fodboldhold i Cambodia udartede sig i løbet af få minutter til en sand tragedie. Under kampen slog lynet ned i banen og dræbte tre unge mænd.

Tre unge mænd døde øjeblikkeligt, og tre andre måtte hastes til sygehuset med skader efter det fatale lynnedslag i Phom Penh i Cambodia i søndags.

Det skriver Reuters.

Fortvivlede holdkammerater forsøgte hurtigt at genoplive de tilskadekomne, men forgæves. De tre uheldige mænds liv stod ikke til at redde.

Formålet med fodboldkampen var at sprede idrætten ud til de unge i landet, men kampen, der blev spillet under en silende monsun-regn, endte altså på tragisk vis.

Myndighederne i Cambodia advarer nu folk om at spille fodbold, når tordenskyerne samler sig sammen til uvejr. Og det gør de tit i regnsæsonen, der løber fra maj til oktober.

- Vi opfordrer unge til at spille fodbold, men de skal ikke gøre det mens vejret er dårligt, siger Sao Sokha, der er præsident for Cambodias fodboldforbund.

Myndighederne i Cambodia oplyser, at i alt 40 mennesker er dræbt af lynet i år hidtil i 2008. Det er næsten lige så mange som blev dræbt i løbet af hele 2007.