Sognepræst Anders Kingo, Ullerup Sogn i Sønderjylland, vil selv tage dansk muld med, når han skal forrette en usædvanlig begravelse i åben sø ud for Nigeria på torsdag.

Han skal begrave de tre fynske søfolk fra »Stevns Power«, skibsfører Hans Erik Hansen, Odense, styrmand Peter Ulrik Sondrop, Gudme, og styrmand Arkai Maribo, Frørup.

Kan ikke bjærges
De druknede for halvanden måned siden ud for Nigerias kyst sammen med otte filippinske søfolk, da skibet på mystisk vis sank i forbindelse med en såkaldt ankerhåndteringsopgave, da der blev lagt olierør ud. Siden har det ikke været muligt at bjærge ligene.

»Der har aldrig været foretaget en begravelse på denne her måde før, og jeg har sagt ja til opgaven for at hjælpe de afdødes familier videre,« siger Anders Kingo.

Præsten og de ti danske familiemedlemmer, som tager til Afrika, vil blive overvåget af politi. Begravelsen skal finde sted fire timers sejlads fra Nigerias kyst - over det sted, hvor »Stevns Power« gik ned.

Vigtigt med afslutning
»Det er et ritual , vi skal igenem, og hvor hårdt det end er for familierne, er det vigtigt for dem at få en afslutning, så de kan komme videre i livet,« siger Anders Kingo.

Det er ejerne af det sunkne skib, Nordane Shipping, som står for omkostningerne.

De efterladte efter de filippinske søfolk har foretrukket en lokal mindegudstjeneste.

»Jeg ser frem til, at det bliver en værdig afslutning på min mands liv, og alle os efterladte er dybt taknemmelige over, hvor hjælpsomt og omsorgsfuldt rederiet har tacklet den forfærdelige tid, det har været, siden jeg mistede min mand 19. oktober,« siger den ene af enkerne til B.T.

erla@bt.dk