Et par måneder efter 19-årige Henrý Steinn var begyndt på sit kønsskifte, blev han mor til en pige.

Den lille pige, der kom til verden den 13. april er født med to fædre. Henrý Steinn og kæresten Þórir Leó Pétursson.

19-årige Henrý Steinn levede allerede som en mand og skulle til at starte sin testosteronbehandling, da han fandt ud af, at han var gravid. Det fortæller han til Gay Iceland. Lige nu ammer han, men så snart han kan, vil han fortsætte behandlingen.

»Det var lidt af et chok, da jeg fandt ud af, at jeg var gravid. Men kort efter begyndte jeg at se det som en mulighed for at få mit eget barn,« siger den nybagte far til Gay Iceland og tilføjer, at han altid har ønsket sig en familie.

Inden fødslen var hospitalet blevet sat ind i den noget usædvanlige situation. Derudover var hans mor tilstede under fødslen, og hun mindede personalet om, at den fødende er en mand.

»Min jordemor var meget forstående og støttende. Jeg tror, hun brugte det forkerte pronomen en enkelt gang, og så var der det akavede ord indimellem, for hele måden, man taler om det, er tydeligvis målrettet kvinder. Men hun var fantastisk,« siger han.

En stor gravid mave er per definition feminin. Derfor havde Henrý Steinn også svært ved at finde herretøj at gå i under graviditeten. Ifølge Gay Iceland er hans kæreste lidt større end ham selv, så han lånte store løse T-shirts af ham. Det kneb dog med at finde herrebukser i en passende størrelse, så her måtte han ty til de klassiske graviditetsbukser.

Henrý Steinn er den eneste islandske mand, der bliver gravid under en kønsskifteproces.