Statsrevisorerne advarer om usikkerhed ved metroens økonomi. Trafikministeren er ved at få styr på det, siger han med opbakning fra Socialdemokraterne.

Statsrevisorerne løftede onsdag pegefingrene advarende over for trafikminister Flemming Hansen (K) om, at han har særligt ansvar for, at der kommer styr på Ørestads- og metroprojektet i hovedstadsområdet.

Men ministeren har allerede sat en masse i værk for at sikre det, fastslår han med opbakning fra Socialdemokraternes gruppeformand, Pia Gjellerup.

Trafikministeren siger, at han er ved at få styr på problemerne blandt andet med forberedelserne til en ny metrolinje med Cityring, der indebærer en samlet løsning for hele metroen.

På baggrund af en rapport fra Rigsrevisionen udtalte Folketingets statsrevisorer, at der stadig er "en række forhold", som gør projektets økonomi usikker: Blandt andet at selskabet har få penge at rutte med til uforudsete udgifter. Et verserende sagsanlæg fra byggekonsortiet COMET kan komme til at koste selskabet mange penge. Og så er indtægtsgrundlaget usikkert, blandt andet fordi selskabet ikke er god til at vurdere passagertal.

/ritzau/