Nye anklager mod Ruth Evensen fra Faderhuset i tv-program.

Børn og unge i sekten Faderhuset bliver opdraget og trænet til at dø for Jesus. Det siger tidligere medlemmer af sekten i QTV med Pernille Aalund på Kanal 4 på tirsdag.

- Børnene skal gå i uniform og være martyrer for Jesus. De er ødelagt for livet, siger Lidia Sarah. der i syv år var med i ledelsen af Faderhuset og meget tæt på sektens karismatiske leder, Ruth Evensen.

Sekten, der ejer den tidligere ungdomshusgrund på Jagtvej 69 i København, har isoleret sig på Bandholm Hotel på Lolland, men Ruth Evensens datter Sophia har i en ny bog 'Ondskab' afsløret sektens uhyggelige hemmeligheder.

I programmet taler Pernille Aalund både med Sophia Evensen og med fire andre frafaldne medlemmer.

Bliver gravet ned
Det afsløres bl.a., at sektens børn og unge bliver gravet ned til halsen i sand og får hældt sand i munden, så de frygter for deres liv, når de bliver trænet på ungdomslejre.

De får at vide, de skal dø for Jesus. At de skal tage til Pakistan og Saudi-Arabien, og der skal de ofre sig selv, siger Lidia Sarah, der også fortæller, hvordan Ruth forsøgte at presse hende til at tæve sit lille barn.

- Ruth prøvede at presse mig til at slå mit barn. Ruths mand holdt min søn, og jeg skulle slå ham, men jeg kunne ikke, og jeg vendte hovedet bort og tudede, siger hun.

Souchef Bente Boserup fra Børns Vilkår fortæller, hvordan hun har fået anmeldt mishandling og vanrøgt af 44 børn i Faderhuset.

- De træner forældrene i at slå deres børn, og det skal ikke ske med hånden men med instrumenter, siger Bente Boserup.

Rystet studievært
Pernille Aalund, der ellers er hærdet efter mange udsendelser om ubehagelige emner, var rystet efter udsendelsen.

- Det værste er at tænke på børnene, der vokser op helt afsondret fra virkeligheden i en verden, der overgår fantasien. De vokser op i en voldelig verden, hvor nisser er dæmoner, og Pippi Langstrømpe og Mariehønen Evigglad er forbudt litteratur.

- I starten var jeg bekymret over, at flere udtaler sig så negativt om en person, der ikke er til stede (Ruth Evensen, red.), men når man taler med tidligere medlemmer, vælter skeletterne jo ud af skabet. Myndighederne burde have meget skarpere opsyn med, hvad der foregår på Bandholm Hotel, siger Pernille Aalund.

Andre læser også