Bævrende rockerfrygt er tilsyneladende den knold på banen, der nu endeligt afgør, at landsholdsspiller Stig Tøfting og kammeraten Lars Laursen ikke får lov til at drive café i den østjyske by Hørning.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Naturklagenævnet har netop afgjort, at den socialdemokratisk styrede kommune var i sin gode ret til at nægte at give byggetilladelse til »Tøffes Café«, som caféen bliver kaldt i folkemunde.

Byens knap 8.000 borgere er delt i to lejre i spørgsmålet. Men begge lejre går med en fornemmelse af, at afslaget fra kommunen skyldes, at Stig Tøfting beskyldes for at have venner inden for rockermiljøet, og at caféen derfor ville udvikle sig til en rockerrede med massive narko- og spilleproblemer.

»Men hvordan kan nogen tro, at jeg vil lægge navn til noget sådant?« spørger en skuffet Stig Tøfting.

Sagen endte i Naturklagenævnet, efter at Stig Tøfting og Lars Laursen ombyggede caféen på torvet i Hørning.

De hævder at have fået en mundtlig godkendelse fra kommunens tekniske afdeling. Men da der ikke foreligger noget på skrift, besluttede et enstemmigt byråd - angiveligt på grund af rockerfrygten - at nægte de to venner byggetilladelse.

Stig Tøfting er dog fortsat fuld af kampgejst og den stædighed, der præger ham, når han spiller fodbold.

Slaget om »Tøffes Café« kan derfor nemt gå hen og blive en varm sag ved kommunalvalget. Tøfting har loddet stemningen hos medlemmer hos Venstre og Konservative, der er positive over for caféen. Og Stig Tøfting har indsamlet omkring 1.500 underskrifter til støtte for caféen, som allerede har fået en forhåndstilkendegivelse om spiritusbevilling fra politiet.

Selv om Stig Tøfting fortsat har en mulighed for at få taget afslaget op i landsretten og Højesteret, så fraråder hans advokat, Ole Søgaard-Nielsen, det.

»En behandling i Vestre Landsret kan nemt tage to år. Og skal sagen herfra videre til endelig afgørelse i Højesteret, kan der yderligere gå et år,« mener Stig Tøftings advokat.

»Vi har gjort det hele efter bogen. Vi har spurgt på kommunen, om det var i orden at gå i gang med byggeriet, som så mange andre borgere før os har gjort. Vi fik mundtligt tilsagn om, at vi bare skulle gå i gang og så indsende en ansøgning.

Men så opstod rygterne om spillebule og narko-rede, og så vendte stemningen sig til ulempe for os. Vi synes, det er synd for Hørning by, at den ikke kan have en café, som alle andre byer har,« siger Stig Tøfting, der risikerer at miste 1,6 mio. på projektet.

Borgmester Carsten Jakobsen, Socialdemokratiet, er glad for afgørelsen.

»Man kan jo ikke bare påstå, at man har fået nogle mundtlige la-la-tilsagn om et byggeri, og dermed hænge de ansatte i kommunen ud.

Om jeg er bange for, at »Tøffes Café« kan blive et tema under den kommunale valgkamp? Jeg kan ikke forestille mig, den kan fylde ret meget,« siger Carsten Jakobsen.

jbk@bt.dk