Ørestadsselskabet har indgået kontrakt med to konsortier af rådgivere i forbindelse med byggeriet af Cityringen. De danske selskaber Cowi og Rambøll er med.

To konsortier er nu udpeget til at stå for rådgivningen i forbindelse med byggeriet af Cityringen. En metroforbindelse, der skal gå under Københavns brokvarterer og Frederiksberg. De danske selskaber Cowi og Rambøll er med i hvert sit konsortium.

Cowi arbejder sammen med konsulentfirmaerne Arup og Systra i et konsortium, der skal rådgive om bygge- og anlægsopgaven. De tre firmaer har betydelige erfaringer fra tilsvarende opgaveområder i både Danmark og udlandet, oplyser Ørestadsselskabet.

Det andet konsortium, bestående af Rambøll og Atkins-gruppens danske selskab, skal rådgive om de jernbanetekniske opgaver. Også dette konsortium har erfaring fra danske og udenlandske metrobyggerier.

- Vi ser frem til samarbejdet med de to konsortier og er glade for, at interessen for at rådgive om Cityringsprojektet har været så stor, at vi har modtaget en række meget konkurrencedygtige tilbud. Vinderne af udbuddet består således af højt kvalificerede rådgivningsfirmaer med erfaring fra både Danmark og udlandet, siger viceadministrerende direktør i Ørestadsselskabet Anne-Grethe Foss.

/ritzau/