Dog kun med spøgefuldheder. Kampen mellem politiets fodboldhold og Christianias hold CSC blev mere afgjort på ord end boldspil

Eder og forbandelser haglede som kasteskyts ned over politiets fodboldhold, da de mødte Christianias hold CSC lørdag i Valby Idrætspark. Mellem de to holds spillere var stemningen derimod afslappet og tæt på kammeratlig.

Tilskuerne var næsten udelukkede Christiania-støtter, og overalt kunne den søde lugt af hash spores. Politiets tilhængere fik man kun øje på, når de ved panserbassernes scoringer forsigtigt glimtede som et par nåle i høstakken af christianitter.

»Vi ryger en fed og så smutter vi fra dem,« snøvler en hættetrøje med »Bevar Christiania« på brystet, mens han ved kampens start ser ud på banen gennem øjne af tåget glas.

En politimand kikser med bolden, og dommen falder prompte fra christianitterne med råb som: »Hvem er det så, der er skæv?«

Da en bold-strisser får det gule kort under buhh-råb af orkanstyrke, lyder meldingen: »Så kan du lære det dit pansersvin!«.

Senere gjalder slagordene »Politi, kontrol, skaber mere vold« taktfast ud fra tilskuerrækkerne. En christianit med knaldrød ansigtskulør skratter gennem en fadøl:

»Skyd efter benene« med utvivlsom reference til urolighederne den 18. maj 1993 på Nørrebro. Tæt på en uafgjort afslutning råber en anden christianit: »If you can't beat em, kill em!«.

Både politiets og CSC's spillere samles efter en 2-2-afslutning til et fælles holdbillede. Men da CSC's spillere efterfølgende klumper sammen til et billede med en stor »Bevar Christiania«-banner, ønsker ingen af politiets spillere, trods talrige opfordringer, at være med på billedet.

mrn@bt.dk