En hvid tiger i den kendte løvepark Zion Wildlife Gardens har overfaldet og dræbt en dyrepasser for øjnene af en gruppe turister.

”Løvemanden” Craig Busch fra Zion Wildlife Gardens på New Zealand, og hans løver og tigre er kendt herhjemme fra programserien ”Vild med løver” på TV2, der fortæller om parkens 42 løver og tigre. Og når Craig Bush boltrer sig med de store kattedyr, ser de af og til ud som tamme huskatte. Med der er tale om farlige rovdyr. Det har dyrepasserne og en gruppe turister netop fået bevis for. En mandlig, sydafrikansk dyrepasser i er nemlig blevet dræbt af en hvid tiger for øjnene af otte skrækslagne turister.

Tiger dræber dyrepasser i zoo
To af parkens dyrepassere var gået ind til den hvide tiger for at gøre rent i dens indhegning, da den angreb den ene af dyrepasserne. Ifølge talskvinden for det lokale politi, Sarah Kennett, havde den anden dyrepasser gjort sit bedste for at hjælpe sin kollega, men tigeren ville ikke give slip. Den angrebne dyrepasser var død, inden ambulancen ankom. Den anden dyrepasser kom ikke noget til, og tigeren er blevet aflivet.
LÆS OGSÅ
  • Tragedie i Næstved Zoo - 31-årig spist af tigrene


- Det er et forfærdeligt personligt slag for mig, for jeg kendte dyrepasseren godt. Mine tanker er hos hans familie, venner og kollegaer, siger Craig Busch til lokalavisen Stuff. Zion Wildlife Gardens er en slags privat zoologisk have, der drives af Craig Bush og hans kæreste Karen.