Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Tidligere socialminister, chefredaktør Bent Hansen, er død, 68 år. Han var en flittig og dybt socialt engangeret samfundsdebattør og betragtede sig selv som socialdemokrat med stort S, hvilket ikke mindst kom frem i den socialpolitiske klassiker"Velstand uden velfærd".

Bent Hansen var socialminister fra 1981 til 1982 i statsminister Anker Jørgensens femte regering og huskes også som mangeårig chefredaktør på Aktuelt fra 1965 til 1981 og som presse-og informationschef i Specialarbejderforbundet i Danmark fra 1982 til 1995.

Bent Hansen blev overraskende opfordret til at overtage socialministerposten ved regeringsdannelsen efter folketingsvalget i december 1981. Ved påsketid 1982 blev han syg, og efter en måneds sygeleje bad han sig fritaget for ministerposten, der tilfaldt professor Bent Rold Andersen.

Bent Hansen blev født i 1931 og fik en kontoruddannelse i ØK. Som 23-årig blev han i 1954 ansat i Det kooperative Fællesforbund. Fem år senere tilknyttedes han dagbladet Aktuelt som faglig medarbejder.

Allerede i 1965 rykkede Bent Hansen op som chefredaktør, og det lykkedes ham i et betydeligt omfang at få konsolideret arbejderbevægelsens dagblad.

Som informationschef i SiD frem til 1995 bidrog han til at fastholde forbundets historiske engagement i at sikre bedre forhold for samfundets svageste.

I årenes løb havde Bent Hansen en række tillidsposter inden for fagbevægelsen og Socialdemokratiet, bl.a. som medlem af partiets hovedbestyrelse og formand for regeringens lavindkomstkommission.

Før valget i 1981 var Bent Hansen folketingsmedlem i en kort periode, valgt i Østre Storkreds i København. Bag sig havde Bent Hansen en række litterære arbejder.

Statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) udtaler i anledning af fhv. socialminister Bent Hansens død:

"Det er med sorg, at jeg har modtaget meddelelsen om Bent Hansens død. Bent var en flittig og engageret samfundsdebattør, som altid var optaget af kampen for samfundets svage. En ægte socialdemokrat med stort S. Et menneske som gjorde en forskel. Han vil blive savnet".

/ritzau/

Andre læser også