Med ni måneders forsinkelse har kendt erhvervsmand påbegyndt afsoningen af sin fængselsstraf.

En dom på seks års fængsel huer vel ikke rigtigt nogen, og halvandet år efter afgørelsen i Østre Landsret holdt John Trolle sig under politiets radar. Nu er han imidlertid dukket op til afsoning i Statsfængslet Sdr. Omme, skriver borsen.dk.

Den forhenværende chef for Memory Card Technology, som nu har taget navneforandring til John Rasmussen, har været efterlyst i over et halvt år, men vicestatsadvokat Per Justesen bekræfter i en mail til borsen.dk, at afsoningen nu er gået i gang.

Sagen går helt tilbage til 2001, da Memory Card Technology gik konkurs, hvorefter John Trolle syv år senere blev dømt for bedrageri for op mod 820 millioner kroner i forhold til selskabets banker. Dommen omfatter alt fra fiktive tilgodehavender og varebeholdninger til uberettigede opskrivninger af varelagre i den konkursramte IT-virksomhed.

Dommen blev stadfæstet af landsretten i december 2010, og afsoningen skulle være påbegyndt i august 2011. John Trolle tog imidlertid ophold i Belgien, hvor han har drevet virksomheden Xstra, og han udtrykte i februar i år stor forundring over, at han er efterlyst af politiet: Ifølge John Trolle Rasmussen havde han ikke hørt fra de danske myndigheder siden dommen i 2010:

"Men de må jo kontakte mig. Du kan jo selv se, hvor nemt det er at få fat på mig," sagde han dengang til Jyllands-Posten.