Hvor stor er chancen egentlig for at vinde én million på den populære skrabejulekalender fra Quick?

Siden lanceringen i 1994 har danskerne købt millioner af skrabejulekalendere i håb om at kunne få de ti juletræer, som udløser gevinsten på en million kroner.

I år bliver formentlig ingen undtagelse, og 'Julekalenderen for voksne' bliver i år trykt i 2,52 millioner eksemplarer.

Danske Spil regner nemlig med at slå sidste års salgstal på 2,1 millioner solgte julekalendere.

Det skriver Ritzau ifølge Nordjyske.

Spørgsmålet er bare, hvor store odds, der i virkeligheden er for at kunne fore bankkontoen med den store gevinst.

Danske Spil oplyser, at der i år er fem kalendere, der udløser en million kroner. Det betyder, at din chance for at vinde en million er 1 til 504.000. Hvis Danske Spil skulle producere flere lodder med gevinst, ville det ikke kunne betale sig at sende kalenderen på markedet. Det fortæller kommunikationsmedarbejder Karen Minke:

»Der er jo ikke så mange, der bliver millionærer af det, for så kunne det jo ikke løbe rundt. Men der er mange små præmier, og vi ved, at spillerne sætter meget pris på den der vinderoplevelse,« fortæller Karen Minke til Ritzau ifølge Nordjyske.

Facts om skrabejulekalenderen

1. Oddsene for at vinde 1 million er 1:504.000. Chancen for at vinde 50.000 kroner er 1:252.000. Oddsene for at vinde 5.000 er 1:21.000. Chancen for at vinde 1.000 kroner er 1:840.

- Den første julekalender blev lanceret i 1994 og var en pendant til den klassiske børnejulekalender med låger.

- Undersøgelser viser, at 44 pct. af danskerne over 18 år køber en julekalender (1,9 millioner danskere). Mange spillere køber mere end én kalender og giver den væk i gave – primært til den nærmeste familie. 61 pct. skraber ét felt ad gangen, mens resten skraber felterne før tid.

- Topgevinsten har altid været 1 million kroner – sidste år vandt fem danskere en million kroner. Der er gevinster på ned til 50 kroner og på gennemsnitligt hvert tredje lod.

- Den har altid kostet 50 kroner.

Kilde: Danske Spil.