Enhedslistens folketingsmedlem Pernille Rosenkrantz-Theil siger, at hun bifalder overfaldet på Fogh Rasmussen som en "symbolaktion".

- Når man smider bomber i hovedet på folk og går ind og legitimerer en krig i Irak, hvor hundredtusind kommer til at dø, så synes jeg, at det er ret forudsigeligt, at nogle folk reagerer på det, siger Rosenkrantz-Theil.

Hun ser intet forkert i, at aktionen er foregået i selve Folketinget.

- Jeg har selv kastet med høns inde i Folketinget. Det kunne ligeså godt have været mig selv, siger den tidligere aktivist med henvisning til en protest mod overfyldte klasseværelser, som hun selv deltog i 1994, og hvor demonstranterne smed dværghøns ned i folketingssalen.

Pernille Rosenkrantz-Theil siger, at overfaldet på statsministeren er i orden, idet hun efterlyser "proportioner" i sagen.

- Fogh sender soldater af sted for at slå civile ihjel i Irak. Og så får Fogh maling i hovedet som en symbolaktion, siger hun.

Til rygter om, at demonstranterne bar officielle gæstekort med hendes navn på, siger Pernille Rosenkrantz-Theil, at hun ikke kender til demonstranterne.

/ritzau/

Andre læser også