Hvis du er vild med at få små brikker til at passe sammen på din smartphone, skal du til at skynde dig.

Det legendariske spil Tetris er snart fortid.

Spilgiganten EA Sports, der har rettighederne til spillet, har meldt ud, at den originale variant bliver fjernet om få måneder fra iPhone og Android-telefoner.

'Hej, fans, vi har haft en utrolig rejse med jer indtil videre, men desværre er det tid til at sige farvel,' lyder det i en besked, der popper op, når man som bruger åbner Tetris på en smartphone:

'Fra 21. april 2020 vil EA's Tetris-app blive trukket tilbage, og man vil ikke længere kunne spille på den.'

Faktisk har firmaet allerede fjernet appen fra Play Store og App Store, men det er altså muligt at spille det populære spil i nogle måneder endnu, hvis man allerede havde nået at hente appen.

Meldingen gælder alle Tetris-varianter: Tetris Premium, Tetris 2011 og Tetris Blitz.

'Vi håber, I har fået mange timers underholdning ud af spillet, og vi takker for jeres støtte,' lyder det fra EA Sports i beskeden til brugerne.

Alexey Pajitnov opfandt Tetris-spillet.
Alexey Pajitnov opfandt Tetris-spillet. Foto: FRANCOIS LO PRESTI
Vis mere

Spillet blev skabt i 1980'erne af russiske Alexej Pajitnov, og det har siden været en stor succes over hele verden.

Spillet består i al sin enkelthed af syv brikker i forskellige former – hver bestående af kun fire kvadrater – og det gælder så om at få de nedfaldende brikkerne til at passe sammen uden luft imellem. Tetris er med afstand det mest solgte videospil nogensinde og et af de mest downloadede til smartphone.

Måske er der dog lidt håb for Tetris-entusiasterne.

Der er angiveligt planer om en afløser, Tetris Royale, der dog bliver noget anderledes. Her er kerne-opsætningen, at man som spiller kæmper mod andre spillere.