Amerikansk firma bevæbner figurer fra dansk legetøjs flagskib med bomber og pistoler.

En LEGOmand med turban og maskinpistol, eller en to cm høj selvmordsterrorist i gult plast. De gule legetøjsmænd med de runde hoveder, har mistet deres uskyld og er draget i krig, og resultatet kan findes under juletræet i år.

Bag det voldsomme legetøj står det amerikanske firma Brickarms, der har specialiseret sig i at lave miniature håndvåben, der passer til det danske legetøj.

Ud over maskinpistoler og håndgranater, laver firmaet blandt andet også figurer i naziuniformer, komplet med Jernkors og SS-mærker, der er praktisk talt umulige at skelne fra det danske patent. Hos Lego overvejer man at skride ind og ryster på hovedet af de krigeriske klodser.

- Vi vil aldrig lave LEGO-figurer i genren ’modern warfare’, altså moderne krig. Man kan godt få LEGO-pistoler i pakker med sørøvere og agenter, men vi mener ikke, at børn skal konfronteres med krig på den måde, når de åbner deres kasse med Lego, fortæller CHARLOTTE SIMONSEN, kommunikationschef hos LEGO.

Hun fortæller til Urban, at LEGO holder øje med sider og firmaer som Brickarms og løbende overvejer, om der juridisk skal skrides ind.