27-årige Kristian tager aldrig en pirat-taxi igen, efter han blev truet på livet og frarøvet 10.000 kr.  FOTO: BAX LINDHARDT
27-årige Kristian tager aldrig en pirat-taxi igen, efter han blev truet på livet og frarøvet 10.000 kr. FOTO: BAX LINDHARDT

Taxa-røvere lokkede Kristian ind i en bil og truede med at slå ham ihjel.

En lidt for våd aften endte sidste fredag i et mareridt for 27-årige Kristian. Han blev lidt for fuld, da han var i byen med nogle venner, og da han var på vej hjem, endte han med at sidde på bagsædet i den helt forkerte bil.

fsdfdsfdsfds

»Jeg kan ikke rigtig huske, hvordan jeg ender i bilen. De må have set mig dingle og tilbudt mig en taxatur. Men lige pludselig sidder jeg i bilen sammen med tre indvandrere,« fortæller Kristian.

Til at begynde med var stemningen afslappet. Den ene af mændene tilbød Kristian en cigaret. ’Bare giv dem dit dankort og koden, så lader de dig gå’,« sagde han.

Kristian er stædig af natur og havde ikke lyst til at give de tre mænd adgang til sin bankkonto. Derfor gav han dem en forkert kode. Da det ikke lykkedes dem at hæve penge på kortet, skiftede stemningen.

Nu slår vi dig ihjel

Med Kristian på bagsædet kørte de rundt i Københavns gader fra hæveautomat til hæveautomat. Undervejs blev de tre mænd mere og mere truende. Alkoholen i hans blod gjorde det svært for ham at huske koden, som han var vant til bare at taste ind.

»Af en eller anden grund kom jeg hele tiden til at give dem koden til min telefon. På et tidspunkt trækker den ene en forbandet stor jagtkniv op og råber: ’Hvis han giver koden til sin telefon en gang til, så skærer jeg ham’,« fortæller Kristian.

De kørte sydpå mod Amager, og da de nåede ud til vandet, steg de alle ud af bilen.

qq

»De skubbede mig ned på jorden og råbte: ’Nu slår vi dig fandme ihjel’. På det tidspunkt var jeg overbevist om, at de ville slå mig ihjel, uanset om jeg udleverede koden eller ej,« fortæller Kristian.

Herefter blev han igen tvunget ind i bilen, nu med kniven for brystet.

»Han maser kniven mod maven på mig og råber, at jeg skal holde op med at flæbe,« fortæller Kristian, der endte med at give dem sin kode. Det lykkedes herefter banden at hæve omkring 10.000 kr. på det ene kort.

jerslev

Efter flere timers kørsel rundt omkring i København lykkedes det Kristian at slippe væk.

»På et tidspunkt stiger vi ud af bilen for at hæve penge ved en automat, og der får jeg revet mig fri,« siger han.

Et sted på Amagerbrogade stopper han en tilfældig bil med et ældre ægtepar.

Er meldt til politiet

»Jeg råber: ’Tag mig med, tag mig med’. Men de ryster på hovedet og siger ’uha nej’, og så kører de deres vej. Så jeg løb videre, indtil jeg fandt en taxa, der samlede mig op og hjalp med at ringe til politiet,« fortæller Kristian.

screendumb

Selvom der er gået to uger siden episoden, sidder oplevelsen stadig i kroppen.

»Jeg er blevet lidt bange for indvandrere, og det er lidt upraktisk, når man bor på Nørrebro, hvor der er rigtig mange indvandrere,« siger han.

Hændelsen er meldt til politiet, der nu efterforsker sagen.

Kristian har ønsket kun at optræde med fornavn, men hans fulde identitet er redaktionen bekendt.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.