Nu kan du gå ind og tjekke dit syn på nettet. En lille hurtig test kan give dig et fingerpræg om du er lang- eller nærsynet, eller du render rundt med en bygningsfejl.

Det er HK og Synoptik, der har indgået et samarbejde. Hvis testen viser, at der er noget galt, så kan du med henvisning til hjemmesiden få en gratis synstest i den nærmeste Synoptikforretning.

"Hjemmesiden computer-smerter var i første omgang en hjemmeside, som KHs udviklingsfond beviljede penge til sidste år.

Vi havde premiere i oktober, og nu har vi indgået et sponsorsamarbejde med Synoptik, fordi et af de store problemer ved at arbejde foran en skærm kan være dårligt syn," siger formanden for HK i København Poul Vinholdt, der understreger at hjemmesiden henvender sig til alle. Ikke kun medlemmer af HK.

Testen er meget enkel og består af tre skærmbilleder. To med tekst og en med en figur.

Det tager kun få minutter at udføre testen, som selvfølgelig kun vejledende. Hjemmesiden vrimler med andre gode råd og masser af advarsler om, hvor vigtigt det er at passe på sig selv blandt andet gennem øvelser og pauser, hvis man lever sit arbejdsliv foran en computer.

"Vi er for øjeblikket ved at underskrive en anden sponsoraftale med et firma, som arbejder med belysning.

De lysforhold i et rum, hvor der arbejdes foran skærm, er nemlig også meget vigtige for arbejdsmiljøet," siger Poul Vinholdt.

Adressen er: www.computer-smerter.dk/synstest.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.