Lyt til artiklen

Den frygtede svineinfluenza er nået til Europa. Første tilfælde er konstateret i Spanien. I Danmark er den fjerde dansker netop blevet indlagt til observation for mulig svineinfluenza. Tre er nu indlagt - én er sendt hjem.

Første tilfælde af svineinfluenzaen fra Mexico er netop konstateret i Europa. En spansk mand er ramt. I Danmark er tre indlagt til oberservation.

LÆS OGSÅ
  • Svineinfluenza - hvad er det og hvordan undgår du det?


En 50 årig mand er mandag formiddag indlagt på isolationsstue på Aalborg Sygehus med svineinfluenza-lignende symptomer, skriver tv2nord.dk.

Den 50-årig mand fra Nibe kom hjem fra ferie i det sydlige USA nær grænsen til Mexico i fredags. I løbet af weekenden fik han influenza-lignende symptomer.

I følge tv2nord.dk's oplysninger kontaktede manden sygehuset, og blev i første omgang bedt om at kontakte sin egen praktiserende læge.

Senere har det udviklet sig til, at den 50-årige mand nu skal på isolationsstue på Aalborg Sygehus.

Tidligere i dag blev en ung kvinde kaldt ind til undersøgelse på isolationsstue på Hvidovre Hospital. Den unge kvinde er netop hjemvendt fra Mexico og føler hun har feber her et par dage efter hjemkomsten.

Efte telefonsamtale er det blevet vurderet, at hun skal komme ind på Hvidovre Hospitals Infektionsmedicinske Afdeling til en undersøgelse. Det siger Overlæge Gitte Kronborg fra denne afdeling til bt.dk

- Når hun kommer ind tager vi en influenza-prøve og ser på, om hun blive på hospitalet til observation eller om hun kan sendes hjem, siger Gitte Kronborg og advarer:

- Smittefaren er størst i Mexico City, men vi ved endnu ikke om pigen har været der. Men har andre været her, så ring til egen læge og aftal en tid.

En tredje person er netop blevet indlagt på Hvidovre Hospital til observation for svineinfluenza, oplyser infektionsmedicinsk afdeling til DR Nyheder.

bt.dk følger sagen...