Det forlyder, at hvad der er sparet, er tjent – og i så fald kan Susan Astani-Kjær, hustru til rigmanden Christian Kjær, godt glæde sig. Hun har nemlig scoret sig en pæn rabat på Sophienlyst Slot.

Med en udbudspris på 15 mio. kr. var Sophienlyst Slot ellers det billigste af sin slags, som blev sat til salg i løbet af 2016 her til lands.

Af den nyelige tinglysning af ejendommen fremgår det imidlertid, at Susan Astani-Kjær har købt den 1.572 kvadratmeter store ejendom til ’blot’ 11,9 mio. kr. Det skriver Boliga.

Slottet blev sat til salg 10. august og nåede at være på markedet i 93 dage, før Susan Astani-Kjær havde sat sin underskrift på skødet.

Trods prisnedslaget på 3,1 mio. kr. har den nu tidligere ejer, guldsmeden Heinitz Leth, også selv gjort en god handel. Han gav selv 4,75 mio. kr. for slottet, da det kom på tvangsauktion i 2013.

Gennemgående modernisering

Sophienlyst Slot er bygget i 1880 og ligger mellem vandet i Gamborg Fjord og Fønsvang Sø nær Middelfart på Fyn.

Slottet har dog gennemgået en del forandringer siden 2001, så det i dag bl.a. indeholder to store, indendørs pool-områder.

Det er desuden også kun 120 kvadratmeter af ejendommen, som er forbeholdt ejeren i form af en privat lejlighed. De øvrige 17 værelser med eget badeværelse er hidtil blevet brugt til udlejning.

Udadtil har ejendommen også ændret udseende siden dens oprindelige opførelse. Der er bl.a. kommet bladguld på facaden, ligesom der også er blevet tilføjet et spir med kobbertag.