Sundhedsstyrelsens Pandemigruppe forsøgte i dag at dæmpe frygten for svineinfluenza, efter at gruppen har holdt krisemøde om risikoen for en frygtet pandemi.

- Det er alvorligt forstået på den måde, at vi har fundet det nødvendigt at holde et møde i Pandemigruppen og lægge en strategi. Men det er ikke mere alvorligt, end at vi endnu ikke har konstateret et tilfælde af svineinfluenza i Danmark, understreger Else Smith, der er formand for Pandemigruppen, til TV2 News efter mødet i dag.

Pandemigruppen har drøftet risikoen for, at svineinfluenza udvikler sig til en pandemi, dvs. en global epidemi.

Gruppen er nået frem til, at vi i Danmark befinder os på fase 3 ud af i alt seks faser i forhold til WHO's pandemiplan.

- Svine-influenza kan føre til en pandemi, og vi befinder os nu på et stadie 3, hvor det er vigtigt, at få sygdommen diagnosticeret, og hvor vi skal have indberettet alle tilfælde af sygdommen i Danmark, så vi hele tiden ved, hvor mange, der er smittet, forklarer Else Smith.

Formanden maner dog til ro.

- Jeg siger ikke, at det ikke er farlig. Det er smitsomt, og det smitter med luften, men det vi ved, der er, at de tilfælde, vi har konstateret hos yngre mennesker, er milde. Det er tale om en helt almindelig form for influenza, det er bare en ny virus, forklarer Else Smith til TV2 News.

Else Smith understregede desuden, at hvis sygdommen opstår i Danmark, så eksisterer det nødvendige beredsskab, bl.a.. i form af nødlagre af anti-vira midlet Tamiflu, der har vist sig at være effektiv overfor svine-influenza.

WHO (World Health Organization) har desuden meldt ud, at de vil begynde arbejdet med at udvikle en vaccine mod den frygtede sygdom.
LÆS OGSÅ
  • Global epidemi muligvis i Danmark - Flere danskere observeres
  • Svineinfluenza - hvad er det og hvordan undgår du det?
  • 103 døde af svineinfluenza i Mexico


  • Har du været berørt af svineinfluenzaen? Har du været i Mexico for nylig eller kender du nogen, der befinder sig i Mexico? Så skriv til btwebmaster@bt.dk